Simona Halep nu mai vine la FED Cup! Motivul absenţei şi înlocuitoarea aleasă

Simona Halep îşi anunţase prezenţa în echipa de FED Cup a României pentru confruntarea cu Italia. Numărul 3 WTA s-a retras însă din cauza problemelor medicale.

simona
Sursa Foto: Profimedia Images Credit: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221245

Simona Halep îşi anunţase prezenţa în echipa de FED Cup a României pentru confruntarea cu Italia. Numărul 3 WTA s-a retras însă din cauza problemelor medicale.

Federaţia Română de Tenis a făcut anunţul oficial cu o săptămână înaintea barajului cu Italia pentru menţinerea în Grupa Mondială. Simona nu a putut să îşi menţină programul din cauza accidentării la umăr care a forţat-o să se retragă şi înaintea turului trei de la Miami. 

Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, așa că nu putea veni la echipă nepregătită”, se arată în comunicatul Federației Române de Tenis.

profimedia 0427434099
Sursa foto Credit- CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221312, Profimedia Images

În locul Simonei Halep, Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de FED Cup a României a convocat-o pe Gabriela Ruse (166 WTA).

Astfel, echipa României pentru barajul cu Italia va fi formată din Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA), Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu) și Gabriela Ruse (166 WTA).

De partea cealaltă, Italia se va deplasa în România cu un lot format din Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (177 WTA) şi Bianca Turati (281 WTA). Din lotul Italiei lipseşte cea mai bună jucătoare din peninsulă, Camila Giorgi, infectată cu Covid-19.

Întâlnirea România – Italia se va disputa fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15:30, şi sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14:00 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

CITEŞTE ŞI: Simona Halep face legea pe zgură! Cum le poate întrece pe surorile Williams într-un top select