Simona Halep nu a acceptat să trădeze România: „Nici nu a vrut să audă!”

Darren Cahill (54 de ani), antrenorul Simonei Halep (28, WTA), a dezvăluit că la un moment dat i-a propus româncei să își schimbe rezidența pentru a economisi bani din taxe și impozite.

Însă fostul lider mondial nici nu a vrut să audă de așa ceva.

„I-am spus acum ceva timp să-și schimbe rezidența, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasă și mi-a zis: «Nici gând să fac asta!»”, a declarat Cahill, la Digi Sport.

Poate că Simona regretă acum această decizie, dacă ne gândim la informațiile apărute în presă zilele trecute potrivit cărora statul român vrea s-o execute silit pe jucătoare de tenis, deoarece n-a achitat taxele pentru unele proprietăți pe care le deține în Constanța. Potrivit WOWbiz, Halep ar fi contestat decizia Agenției Naționale de Administrare Fiscală la Judecătoria Constanța.

Nu sunt puțini jucători de tenis care au ales să își mute domiciliul în Monte Carlo, deoarece acolo taxele pe venit sunt zero. Novak Djokovic, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov sunt doar o parte din jucătorii importanți care au ales să facă asta.

Simona Halep plătește 10% din contractele de publicitate către statul român. Câștigurile provenite din tenis fiind impozitate în țara în care se dispută turneul.

Citește și • Dezvăluirile lui Cahill despre relația cu Halep. “Și-a dezvoltat o personalitate foarte puternică. Nu este de acord mereu cu ce spun”