Simona Halep a făcut rapelul mai devreme! Care este motivul din spatele acestei decizii

Fostul lider mondial a primit prima doză a vaccinului anti COVID-19 la finalul lunii trecute, iar acum i-a fost administrată cea de-a doua doză, cu două zile mai devreme!

Simona Halep se numără printre sportivii care au decis să se vaccineze anti-COVID-19 și a optat pentru folosirea serului Pfizer. Deși avea programat rapelul pentru ziua de vineri, actualul loc 3 WTA a primit cea de-a doua doză miercuri. Această hotărâre a venit deoarece vineri va pleca la Miami, acolo unde va participa la primul turneu după cel de la Australian Open, și nu a vrut să riște apariția unor eventuale reacții adverse în avion.

Simona Halep discurs scaled
Sursa foto: Profimedia Images

De regulă, oamenii care se vaccinează împotriva COVID-19 efectuează rapelul la fix 21 de zile distanţă față de prima doză, dar a doua vaccinare poate fi făcută, în cazul vaccinului Pfizer, chiar şi la 17 zile de la prima. Medicii au acceptat doleanța Simonei Halep, care a făcut rapelul cu două zile mai devreme, iar până în momentul de față fostul lider mondial nu a prezentat efecte adverse.

„Am făcut vaccinul Pfizer. Consider că este spre binele tuturor acest vaccin şi, de aceea, am şi hotărât să îl fac pentru că este bine pentru noi, pentru sănătate şi sper cât mai mulţi oameni să se vaccineze.  Trebuie să fac şi rapelul. Mă linişteşte acest lucru că sunt mai în siguranţă! Sunt bine acum, nu am nimic, nu sunt reacţii adverse, sper să nu am niciodată” a declarat Simona Halep după ce a primit prima doză de vaccin.

Citește și Motivul pentru care Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer! Explicațiile coordonatorului campaniei naționale împotriva COVID-19