FC Barcelona este clubul care a obținut cele mai mari venituri în sezonul 2018-2019, potrivit topului Deloitte Football Money League. Catalanii au încasat 840 de milioane de euro în aces interval. 

Gruparea de pe Camp Nou este pentru prima oară lider în acest clasament devansând marea rivală Real Madrid, care a terminat prima în ierarhia încasărilor aferente stagiunii 2017- 2018.

Diferența dintre cele două este acum de aproape 100 de milioane de euro, locul al treilea fiind ocupat de Manchester United cu venituri obținute în valoare de 711 milioane de euro.

 

Diavolii au suferit o cădere importantă în ultimii ani, după ce în sezonul 2016 – 2017 erau lideri ai acestui top. Acum, United poate pierde și întâietatea în rândul echipelor engleze, poziția lor fiind amenințată de Manchester City și Liverpool.

Între primele 10 clasate și-au făcut loc și reprezentantele celorlalte trei ligi importante ale bătrânului continent. Astfel, PSG, Bayern Munchen și Juventus se află în prima parte a acestui top. În total cele 20 de cluburi care alcătuiesc ierarhia au avut venituri însumate de 9,3 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI –>> Granzii s-au bătut pentru el, dar fotbalistul a făcut o alegere surprinzătoare! Unde a ajuns Vlad Morar