EXCLUSIV | Schimbarea necesară la Dinamo: ,,DDB trebuie să facă această societate”

Dinamo trece printr-o perioadă dificilă din toate punctele de vedere, după ce în vară formaţia din Ştefan cel Mare a fost preluată de Pablo Coracero.

De când destinul lui Dinamo a ajuns în mâinile sale, ibericul nu a mai dus niciun ban în club, iar singurii care au finanţat echipa au fost suporterii acţionari din DDB.

ddb

Giovanni Becali, fost impresar de fotbal, a vorbit despre situaţia de la Dinamo. Acesta este de părere că spaniolul nu a mai venit cu banii la Dinamo, pentru că nu l-au mai finanţat cei cu care vorbise înainte. Legat de DDB, Giovanni este de părere că aceştia trebuie să-şi facă o societate anonimă, cu Consiliu de Administraţie, pe modelul Barcelona.

,,Vina se acordă echipei care nu joacă, dar mai important, a crizei conducerii, la care nu avem un deznodământ de la justiţia romănească, care să spună ‘nu mai e ăla, sunt ăştia’. Noi nu ştim de cei care semnează acolo, dacă sunt bune, rele, pentru că te aştepţi să vină ăla, ‘Stai, că eu sunt proprietarul’. Cortacero e probabil un om care a crezut că o să fie finanţat de multe fonduri, a avut un sfătuitor pe care îl cunosc bine şi a crezut că urmează aventura vieţii cu el. 

giovanni becali 2

A avut câteva sute de mii şi i-a băgat. Cel mai important este acest DDB, care ar trebui să devină o societate anonimă. Trebuie să aibă un grup care să facă parte din comitetul care alege conducerea lui Dinamo. Această societate anonimă trebuie să aibă un preşedinte şi un Consiliu de Administraţie. În momentul acela nu au dreptul să acţioneze pentru Dinamo decât acel C.A. care are un preşedinte. Până nu vor face acest lucru, se vor certa între ei. Până nu vor face asta, echipa nu va avea linişte. Ei pot merge şi în Divizia B. Important e să îi programezi viitorul.”, a declarat Giovanni Becali, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportiva.

După ce a pierdut dezamăgitor în ultima etapă a sezonul regulat, scor 1-3 cu Academica Clinceni, Dinamo a terminat pe locul 14 în Liga 1, cu 27 de puncte acumulate din 30 de partide disputate.

Dinamo Sorescu Clinceni

Citeşte şi Sfat pentru Dinamo: ,,Să-l lase în pace pe Mulţescu, să-şi vadă de bătrâneţe, copii şi nepoţi”