Operațiunile de căutare și salvare în cazul avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii au fost reluate în această dimineață, fără niciun rezultat. Unul dintre scenariile luate în calcul de către polițiștii englezi este că Emiliano Sala și pilotul ar fi reușit să supraviețuiască folosind o barcă de salvare. 

Cel mai sumbru scenariu este că fotbalistul argentinian și pilotul avionului s-au înecat în Marea Mânecii. Sala se îndrepta către Cardiff de la Nantes.

Iată cele patru scenarii ale poliției din Guernsley:

  • avionul a aterizat în altă parte;
  • avionul a aterizat pe apă, iar Sala și pilotul au fost preluați de un vas care trecea prin zonă;
  • avionul a aterizat pe apa, iar Sala și pilotul au scăpat cu ajutorul unei bărci de salvare care se afla la bord;
  • avionul s-a dezintegrat la contactul cu apa, iar cei doi aflați la bord s-au înecat în mare.

Sunt trei avioane şi un elicopter în aer. Analizăm imagini din satelit şi date ale telefoniei mobile pentru a vedea dacă pot fi de ajutor în căutare. Până în prezent, nimic din ce am găsit nu poate fi atribuit avionului dispărut„, a mai anunțat poliţia engleză.

CITEȘTE ȘI -> AUDIO | Tulburător! Ultimul mesaj al lui Emiliano Sala pentru prieteni. „Cât de speriat sunt!”

Avionul de mici dimensiuni a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19:15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 1.650 de metri. După ce a depăşit Insula Guernsey, contactul cu avionul s-a pierdut. Estimarea specialiștilor este că avionul a dispărut la aproximativ 20 de kilometri nord de Guernsey. 

Emiliano Sala (28 de ani) a fost transferat recent de Cardiff. Clubul din Premier League i-a plătit lui Nantes 17 milioane de euro.