Fotbalistul argentinian Emiliano Sala este căutat în continuare de către echipe de intervenție engleze, după ce avionul în care se afla nu a mai transmis niciun semnal deasupra Canalului Mânecii. În timp ce se afla în aeronavă, Sala le-a transmis un mesaj emoționant unor prieteni din Argentina.

Pe durata zborului spre Cardiff, Sala a remarcat că aparatul de zbor nu se afla în cele mai bune condiții. Mai mult, el s-a gândit că nu va putea fi găsit în cazul unui accident.

Salut, fraţilor! Ce faceţi, nebunilor? Frate, sunt mort (n.a. – de oboseală). Am fost aici, la Nantes, făcând lucruri, lucruri, lucruri şi lucruri, nu se mai terminau! Sunt într-un avion care pare să se dezintegreze şi merg la Cardiff. Mâine după amiază încep antrenamentele la noua mea echipă. Să vedem ce se întâmplă. Ce faceţi, fraţilor, sunteţi bine? Dacă nu aveţi veşti despre mine într-o oră şi jumătate, nu cred că o să trimită pe cineva să mă caute, pentru că nu mă pot găsi, dar ştiţi… Tată, cât de speriat sunt!„, a spus Sala într-un mesaj pe WhatsApp, potrivit cotidianului Marca.

Înregistrarea audio poate fi ascultată AICI.

Potrivit cotidianului L’Equipe, Emiliano Sala a transmis un mesaj asemănător unui fost coechipier, uruguayanul Diego Rolan.

Avionul de mici dimensiuni a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19:15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 1.650 de metri. După ce a depăşit Insula Guernsey, contactul cu avionul s-a pierdut. Estimarea specialiștilor este că avionul a dispărut la aproximativ 20 de kilometri nord de Guernsey. 

Pe durata celor 15 ore de căutări, pentru care s-au folosit mai multe mijloace aeriene și maritime ale Marii Britanii și ale Franței, mai multe obiecte au fost depistate plutind pe apă. Nu am reușit să confirmă dacă aceste obiecte fac parte din aeronava dispărută. Nu am depistat nicio persoană. Dacă avionul a aterizat pe apă, șansele de supraviețuire sunt, din păcate, minime„, se arată într-un comunicat al poliției engleze.

Unul dintre membrii echipei de urgență care operează în zona Canalului Mânecii a declarat că probabilitatea de a găsi supraviețuitori tinde către zero.

Temperatura apei și condițiile de pe mare reduc la minimum șansele de a găsi pe cineva în viață. Apa este foarte, foarte rece, nimeni nu poate rezista mai mult de câteva minute„, a spus John Fitzgerald, citat de BBC.

Emiliano Sala (28 de ani) a fost transferat recent de Cardiff. Clubul din Premier League i-a plătit lui Nantes 17 milioane de euro.

12 goluri în 19 partide din Ligue 1 a înscris atacantul argentinian pentru FC Nantes în acest sezon.