Sancțiunea pe care a primit-o Tadici de la FRH pentru că ”e un om corect, care spune lucrurilor pe nume”

FOTO: Profimedia

Antrenorul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, a criticat FRH pentru modul de desfășurare al competiției interne, după înfrângere suferită în fața Gloriei Buzău, scor 26-27.

Fostul selecționer al naționalei femninine de handbal a României este nemulțumit că etapele se organizează pe teren neutru, de regulă la București, ceea ce implică costuri foarte mari pentru cluburi, dar și avantaj pentru formații din Capitală, precum CSM București sau Rapid.

„Cheltuim bani, dar îmi pare rău că nu-i cheltuim în favoarea performanței handbalului românesc. Așa, să venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbrăcăm în tribună și să n-ai voie să intri într-un vestiar, să te speli după meci… Astea sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați care nu vin aici să vadă ce se întâmplă. Își bat joc de fetele astea, nu mă interesează de unde sunt, de la minister sau de oriunde. 

zalau

Noi cheltuim sute de milioane pentru un turneu cu un meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă costuri de trei ori mai mari. Acesta e câștigul handbalului, cheltuim bani pentru nimic, pentru anti-handbal, asta se întâmplă numai în România. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecata”, a declarat Gheorghe Tadici, conform GSP.ro.

gheorghe tadici nationala de handbal

În urma acestui episod, federația de handbal a luat măsuri și l-a amendat cu 1.000 lei pe antrenorul de 68 ani pentru declarații cu caracter jignitor în mas media, așa cum apare pe site-ul FRH.

În apărarea lui Tadici a sărit și un mare suporter al naționalei României, a cărui identitate a rămas necunoscută: Degeaba încearcă ei politica pumnului în gură. Tadici când va avea ceva de spus o va face. Are el multe defecte, dar e un om corect, care spune lucrurilor pe nume”.

tadici

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Adi Vasile conduce on-line antrenamentele naționalei! „Este alături de noi cu ajutorul tehnologiei”