Să vină semifinalele! Moldovan, schimbări cu gândul la Astra: “Ne dorim calificarea!”

Petrolul s-a impus la scor pe terenul ultimei clasate din Liga 2 şi aşteaptă cu speranţe duelul cu Astra din sferturile de finală ale Cupei României.

Viorel Moldovan s-a bucurat pentru victoria la scor de la Târgu Jiu. Antrenorul găzarilor a recunoscut că cele trei schimbări de la pauza meciului, atunci când au ieşit Roige, Nir Lax şi Buhăescu, au fost făcute cu gândul la următoarea partidă, cea din Cupa României cu Astra.

“Normal că sunt mulţumit când câştigăm punctele puse în joc. Ăsta a fost obiectivul, să câştigăm punctele care ne propulsează acolo în clasament şi la finalul sezonului regulat să fim în playoff.

Sunt multe echipe care îşi propun accederea în playoff. Noi luăm fiecare joc în parte, aşa cum am făcut cu Metaloglobus şi acum. Urmează un meci în cupă cu o echipă de primă ligă, o echipă de calitate. Ne dorim foarte mult să ne calificăm şi să ajungem în semifinale.

În perspectiva următorului joc am făcut şi cele trei schimbări la pauză. Pol avea cartonaş galben, nu am vrut să îl expun, la fel Nir Lax era pasibil de suspendare. Aş fi vrut să dau şanse şi altor jucători. Bart a gestionat bine situaţia şi nu a luat al doilea galben, la fel Silviu Pană. Au experienţă şi au gestionat bine. Fiecare jucător este important, le-am dat minute de joc şi altora şi mă bucură acest lucru.

Avem de tras şi de muncit pentru a recupera acest deficit de puncte. Am câştigat încă o bătălie, au mai rămas trei bătălii. Trebuie să facem totul pentru a fi acolo în playoff. Facem progrese şi mă bucură acest echilibru dintre defensiv şi ofensiv” – a declarat Viorel Moldovan după victoria de la Târgu Jiu.

Petrolul – Astra se va juca miercuri, de la 20:30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

CITEŞTE ŞI: Petrolul, victorie la scor! „Lupii” au dat recital la Târgu Jiu