Petrolul, victorie la scor! “Lupii” au dat recital la Târgu Jiu

Petrolul a obţinut o victorie de parcurs pe terenul lanternei roşii din Liga 2, Pandurii Târgu Jiu. “Lupii” au profitat de după-amiaza excelentă şi şi-au îmbunătăţit şi golaverajul din clasament.

Petrolul a deschis scorul rapid pe arena superbă din Târgu Jiu. După cinci minute de joc, Pol Roige a trimis cu capul din mijlocul careului mingea revenită din transversală după lovitura liberă expediată de Romario Moise.

vajushi pol roige

În minutul 13, Vajushi a centrat perfect, iar Romario Moise a înscris cu o lovitură de cap pentru 2-0. Albanezul Petrolului a obţinut apoi o lovitură de la unsprezece metri, pe care tot el a transformat-o cu un şut plasat în dreapta portarului. Vajushi a ajuns la şase goluri în actualul sezon şi este golgeterul “lupilor”.

Finalul primei reprize a adus şi golul de 4-0. Vasile Buhăescu a marcat cu un voleu puternic din şase metri după o minge respinsă greşit de apărătorii gazdelor.

La pauză, Viorel Moldovan a scos de pe teren trei oameni de bază: pe Roige, Nir Lax şi Buhăescu, cel mai probabil menajaţi pentru duelul cu Astra Giurgiu din sferturile de finală ale Cupei României.

“Lupii” au mai redus turaţia, iar bulgarul Kitanov, şomer în prima repriză, s-a evidenţiat în poarta găzarilor la singura ocazie mare a celor de la Pandurii.

Victoria de la Târgu Jiu a dus Petrolul pe poziţia a treia a clasamentului. “Lupii” sunt la un punct de a doua clasată, ASU Poli Timişoara, şi la trei puncte de liderul FC U Craiova (care are două meciuri mai puţin disputate).

Echipele de start:

  • Pandurii: Aldescu – Filip, Grecu, Moisie, Dieu – Habet, Sylla – Bunga, Acosta, Dodoi – Velcota
  • Petrolul: Kitanov – Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Lax, Roige – Constantinescu, Moise, Vajushi – Buhăescu

Petrolul – Astra, duelul din sferturile de finală ale Cupei României, se va juca miercuri, de la 20:30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.