Roxana Mărăcineanu, răspuns pentru critici, după amânarea turneului de la Roland Garros: ,,Vrem să maximizăm şansele pentru public”

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, a stârnit o mulţime de reacţii negative în lumea tenisului, după ce a amânat turneul de la Roland Garros.

După ce a luat decizia de a amâna turneul din Franţa cu o săptămână, Roxana Mărăcineanu a fost criticată în termeni duri de către tenismena Alize Cornet.

alize cornet

Mărăcineanu a răspuns criticilor venite la adresa ei, declarând că propunerea de amânare a turneului a venit din partea federaţiei franceze de tenis. Scoupl este acela de a avea public la meciurile de tenis.

Amânarea ne-a fost propusă de FFT, astfel încât să putem maximiza şansele de a avea public. Nimic nu este garantat, deoarece primirea publicului va depinde în mod evident de evoluţia sanitară.

Maracineanu profimedia 0590906080
Roxana Maracineanu . Foto: Panoramic/Bestimage /Profimedia

Trebuie să vedem cum va evolua panta contaminărilor. Ascultăm, evident, părerea organizatorilor de evenimente, cluburilor, federaţiilor şi nevoia economică de a relua cu public…, a declarat Roxana Mărăcineanu, pentru Canal+ Sport.

După această amânare, turneul de la Rolland Garros se va desfăşura cu o săptămână mai târziu decât era programat, mai exact în perioada 30 mai – 13 iunie 2021.

Amânarea turneului de la Roland Garros nu îi convine nici Simonei Halep, căreia i-a fostb dat peste cap tot programul stabilit în prealabil.

Halep profimedia 0601294892
Simona Halep. Foto: Profimedia

Citeşte şi Programul turneului de la Roland Garros suferă modificări și în acest an! Când va avea loc întrecerea de Mare Șlem