Sâmbătă, cei mai buni doi jucători de fotbal ai planetei au fost eliminați de la Mondiale. Primul care și-a făcut bagajele a fost Lionel Messi, care a pierdut, în optimi, cu Argentina în fața Franței, scor 3-4, urmat de Cristiano Ronaldo și Portugalia, eliminați de Uruguay, scor 1-2.

La finalul partidei, Cristiano Ronaldo, 33 de ani, a fost întrebat de jurnaliști dacă se va retrage de la națională. CR7 a evitat să ofere un răspuns concret și a declarat următoarele:

„Nu e momentul să vorbim despre asta acum. Sunt sigur că echipa naţională va continua să fie una dintre cele mai bune din lume, cu jucători mari şi cu un grup de tineri fotbalişti, care au ambiţia de a câştiga”, a spus Ronaldo, citat de record.pt.

Dacă în alte partide, Ronaldo a fost jucătorul decisiv pentru Portugalia, nu același lucru îl putem spune și după optimile de finală contra Uruguayului. Conform statisticii, CR7 a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai lusitanilor, sâmbătă seara. Cu toate acestea, starul lui Real Madrid e de părere că naționala lui Fernando Santos merita să se califice în sferturile Mondialului:

„Portugalia a fost o echipă bună, care a jucat mai bine ca Uruguay. Acesta este fotbalul, cine înscrie mai multe goluri câştigă. Trebuie să ne felicităm adversarii şi să ţinem capul sus. Am dat totul pe teren, iar eu sunt mândru de echipă, de staff-ul tehnic şi de cei care au muncit mult la această echipă”, a conchis Ronaldo.