România, țara extremelor! Autoritățile anunță că toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus

victor-costache-ludovic-orban

România a devenit cu siguranță, în această perioadă în care noul coronavirus face legea, o țară a extremelor. Zi după zi vedem cum țara noastră trece de la o extremă la alta.

Dacă în primele zile ale epidemiei de coronavirus în România am trecut de la „avem tot ce ne trebuie” la „nu avem măști și combinezoane pentru cadrele medicale”, se pare că zilele acestea mai bifăm o extremă.

După ce s-a luat decizia ca doar persoanele care prezintă simptome asociate infectării cu noul coronavirus să fie testate și nu și contacții direcți ai acestor, așa cum se făcea până acum, autoritățile anunță o măsură care poate părea cel puțin surprinzătoare în acest context.

Autoritățile intenționează să testeze pentru coronavirus toată populația Bucureștiului în cadrul unui proiect-pilot care ar trebui să releve amploarea infectării unui oraș.

„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte.

Este un proiect prin care se urmărește testarea tuturor aglomerărilor urbane. În București este cea mai mare aglomerare urbană și rămâne a fi testată, etapizat, toată populația. S-au mai primit 15 real-time PCR-uri, care vor fi montate, vor fi dotate cu specialiștii de rigoare și se vor face aceste testări etapizat pentru toată populația Bucureștiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma și celelalte orașe, Bucureștiul fiind oarecum un proiect-pilot în acest moment pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraș”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a vorbit și el într-un interviu pentru Adevărul despre acest program de testare: „Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”.

Citește și ♦ VIDEO | Iohannis, noi măsuri de ajutorare pentru români! Cine poate beneficia și de când se aplică