România are interzis la sistemul VAR şi la EURO U21! Motivul din spatele deciziei UEFA

România U21 debutează în această seară la Campionatul European de tineret, de la ora 22:00, pe arena Boszik, în compania Olandei U21.

Dacă cei mai mulţi jucători convocaţi de Adi Mutu sunt exasperaţi de greşelile de arbitraj din Liga 1, România U21 va avea interzis la sistemul VAR şi la EURO U21.

OctavianPopescu 2

Chiar dacă la Europeanul de tineret din 2019 s-a folosit tehnologia video de arbitraj, acum, UEFA a decis ca arbitrii să nu mai aibă parte de susţinere din camera VAR.

,,Deși în urmă cu doi ani, la Campionatul European din 2019, a fost folosit sistemul de arbitraj video, la ediția din acest an, UEFA a decis să nu mai apeleze la el. Forul de la UEFA a luat această hotărâre pentru a limita numărul de persoane implicate în organizarea partidei, având în vedere contextul pandemic.

camera var

În 2019, România a beneficiat în trei rânduri de deciziile VAR. S-a întâmplat de două ori în meciul cu Croația, când am deschis scorul din penalty, și la golul de 4-1 marcat de Adi Petre. De asemenea, în semifinale, cu Germania, am primit o lovitură de pedeapsă tot în urma unei analize VAR.”, apare în informarea făcută de către FRF.

Cum arată echipa probabilă trimisă de Adi Mutu în teren cu Olanda U21.

Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc – Ciobanu, Marius Marin, Măţan – Moruţan, Ganea, Olaru

După ce va juca contra Olandei U21, naţionala de tineret va mai disputa partide în compania Germaniei U21 şi Ungariei U21.

romania u21
Foto: Profimedia

Citeşte şi EXCLUSIV | Fost internațional român a analizat adversarii României U21 de la EURO 2021: “Greu să ajungem în semifinale”