România a retrogradat din Grupa Mondială de Fed Cup! Mihaela Buzărnescu, învinsă de Elisabeta Cocciaretto

România a fost învinsă de Italia, în play-off-ul Billie Jean King Cup. Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a fost învinsă pe Elisabeta Cocciaretto (111 WTA), sâmbătă, scor 5-7, 6-7 (5), în al patrulea meci al întâlnirii din play-off-ul Billie Jean King Cup dintre România și Italia. 

Partida a durat două ore şi 42 de minute. Astfel, Italia s-a impus la scorul general de 3-1.

Tot sâmbătă, Elena Gabriela Ruse (locul 168 WTA) a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4, pe Jasmine Paolini (locul 104 WTA).

Meciurile de tenis s-au disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Vineri, Irina Bara a pierdut în fața Elisabetei Cocciaretto, scor 6-1, 6-4, iar Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Martina Trevisan, scor 2-6, 6-2, 6-7 (5).

Astfel, România va juca în Grupa I a Zonei Euro-africane, iar Italia va juca în calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale.

ten profimedia 0606093941
Italia. Foto: Profimedia

Gabriela Ruse a adus primul punct pentru România în barajul cu Italia, din cadrul competiţiei de tenis Billie Jean King Cup.

Gabriela Ruse a obţinut prima victorie a României, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, la capătul unui meci care a durat peste 2 ore.

Tenismena din România a ieşit victorioasă în partida de azi, după ce a reuşit să se impună în trei seturi, scor 1-6, 6-3, 6-3.

După ce a pierdut primul set în mod categoric, Gabriela Ruse a preluat conducerea partidei de la Cluj-Napoca şi s-a impus fără drept de apel în seturile 2 şi 3.

Partida de la Cluj, din cadrul play-off-ului de menţinere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, s-a disputat fără spectatori, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19.

Gabriela Ruse billi

În prima zi, în cadrul Billie Jean King Cup, Irina Bara a fost învinsă în două seturi de către Cocciaretto, în timp ce Mihaela Buzărnescu a pierdut în trei seturi cu Trevisan.

Meciul de astăzi a fost al treilea în care Monica Niculescu a asistat de pe margine din funcţia de căpitan, după demisia lui Florin Segărceanu.

tenis profimedia 0413439361
Monica Niculescu. Foto> Profimedia

Tot astăzi, în urma victoriei obţinute de către Gabriela Ruse, se vor mai disputa două partide în cadrul Billie Jean King Cup, între România şi Italia.

Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) – Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Romania Tennis 1 scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Citeşte şi VIDEO | România – Italia, 0-2, în cadrul Billie Jean King Cup! ,,Miki” Buzărnescu pierde în 3 seturi meciul cu Trevisan