Româncele, pregătite să aducă trofeul de la Australian Open acasă! Avem 5 reprezentante pe tabloul principal şi încă 7 în calificări

Noul sezon de tenis va începe în 2021 cu primul Grand Slam, Australian Open, de unde jucătoarele românce nu vor lipsi.

Pentru moment, cinci jucătoare de tenis din România sunt acceptate pe tabloul principal de simplu al turneului de la Melbourne.

tenis

Tenismenele sunt Simona Halep, locul 2 WTA, Patricia Ţig, locul 56, Sorana Cîrstea, locul 71, Irina Begu, locul 78, şi Ana Bogdan, locul 92 WTA.

Mihaela Buzărnesu, locul 137 WTA, şi Irina Bara, locul 119 WTA, sunt momentan pe lista de rezerve şi vor putea accede pe tabloul principal în cazul în care vreo altă jucătoare se va retrage de la turneu. Dacă nu, cele două vor juca meciuri de calificare pentru a participa la Australian Open.

Cert este că jucătoarele care vor evolua în calificări sunt Monica Niculescu, locul 144, Elena-Gabriela Ruse, locul 159, Jaqueline Cristian, locul 168 WTA, Laura Ioana Paar, locul 193 WTA, şi Gabriela Talabă, locul 205 WTA.

Tenis Romania1

Calificările pentru tabloul principal de la Australian Open vor avea loc la Dubai, între 10 şi 13 ianuarie. La masculin, Marius Copil este cel care va evolua în calificări, dar la Doha, pentru a ajunge la turneul din Australia.

Înainte de a participa la Australian Open, toţi jucătorii de tenis vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile în contextul pandemiei de coronavirus.

simona halep tenis wta 1

Turneul de la Melbourne se va desfăşura în perioada 8-21 februarie.

tenis2

Citeşte şi VIDEO | Universitatea Craiova nu şi-a uitat fanii de Crăciun! Urări făcute de Bancu, Cârţu sau Papură pentru suporterii ,,Ştiinţei”