Antrenorul Parmei, primele declarații după transferul lui Man: ”Ține doar de el să demonstreze că merită să joace!”

Roberto D’Aversa, antrenorul celor de la Parma, a vorbit despre Dennis Man (22 ani), cel mai nou transfer al formației sale.

Internaționalul român a ajuns în Serie A pentru 13 milioane de euro. Acesta este cel mai scump transfer din istoria Ligii 1.

Antrenorul ”cruciaților” nu are de gând să pună presiune pe noua sa ”perlă”. D’Aversa este încântat de transfer, însă își dorește ca Man să aibă timp pentru a se adapta în campionatul din Italia.

”Nu am mai avut până acum un jucător cu asemenea calități. O evaluare completă nu pot face acum, deoarece el s-a antrenat doar în această dimineață. Cât de pregătit este doar timpul ne va spune. Pentru noi reprezintă o investiție și un transfer important, însă cu tot respectul pentru România, Dennis vine din Liga 1, unde aș putea zice că e o liga inferioară celei din Serie A.

De aceea, el trebuie să se adapteze la rigorile campionatului nostru, să-i acordăm timp pentru a se adapta și va ține doar de el să demonstreze dacă este pregătit sau nu să joace pentru Parma.

man parma 4

Nu e corect să punem presiune pe el și nici nu facem diferențe între jucători, care e mai bun și care e mai puțin bun. Politică noastră internă nu se discută. Când vine vorba de jucători tineri noi le oferim timp de adaptare pentru că așa considerăm că e normal.

Este clar că în ajunul unui meci important nu vorbim despre piața transferurilor, din momentul în care am ajuns știați programul, cu mixul de tineri și experimentați.

Dennis Man la Parma

Legat de transferuri trebuie să discutați cu patronii. Antrenez pe oricine am disponibil. Deseori poți avea preferințe cu privire la caracteristici și uneori pot ajunge și alții. Atribuția mea este să pun jucătorii pe teren astfel încât să dea cele mai bune rezultate. În momentul de față mă gândesc doar la jucătorii pe care îi am apți din toate punctele de vedere. a declarat tehnicianul.

man parma 1

Citește și Dennis Man, pus pe un piedestal la Parma! ,,E mai bun decât Robben şi Mutu”