Gică Hagi a făcut o nouă predicție despre viitorul echipei naționale. 

”Regele” este de părere că România poate să devină Campioana Mondială sau Europeană, însă pentru a se realiza acest lucru vor trebui îndeplinite anumite condiții: un sistem tehnic foarte bine pus la punct, promovarea tinerilor jucători, educarea corespunzătoarea a acestora și implicarea a sute de oameni în proiect.

”Am convingerea că România poate să devină Campioană Mondială sau Europeană. Dar e nevoie de 100 de oameni angrenaţi într-un proiect. Oameni care nu se văd şi care trebuie să lucreze. La selecţie, asta face diferenţa.

Dar pentru a şti să selectezi, trebuie să ai la bază un sistem tehnic. Trebuie să ştii să descoperi jucătorul valoros cât mai repede, pentru a-l forma. Trebuie să educi acel fotbalist: mentalitate, tehnic, tactic. Totul se rezolvă în timp” a declarat Gică Hagi pentru DigiSport.

”Regele” a mai prezis viitorul!

Previziunile lui Gică Hagi s-au adeverit după 9 ani. În 2010, Regele a declarat că: ”În 2020 vor fi 11 jucători de la Viitorul la echipa națională”.

La echipa națională U21 au fost 11 jucători formați la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi care vor juca la EURO: Ianis Hagi, Alex Cicâldău, Florinel Coman, Andrei Ciobanu, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Cristi Manea, Dragoș Nedelcu, Tudor Băluță și Cătălin Căbuz.

Pe listă se afla și Denis Drăguș, însă fotbalistul nu a evoluat la Campionatul European de Tineret din cauza unor probleme medicale.

Citește și Transferul lui Ianis Hagi, anunţat în câteva zile: „Am încredere în el!”