RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Reacţia lui Gică Popescu după moartea lui Maradona: ,,E jucătorul care a dat cea mai mare culoare fotbalului”

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator în locuinţa sa din Tigre, Argentina. 

După aflarea tragicului eveniment care a avut loc în Argentina şi care a întristat o planetă întreagă, Gică Popescu a reacţionat şi el.

Popescu spune că nu i-a venit să creadă când a auzit vestea. Fostul internaţional a jucat contra lui Maradona la mondialul din ”90 din Italia.

,,Sincer am citit de câteva ori ştirea respectivă pentru că nu îmi venea a crede că s-a întâmplat aşa ceva. Din păcate Diego ne-a părăsit mult prea devreme, la numai 60 de ani. Cred că este jucătorul care a dat cea mai multă culoare fotbalului în general. Cred că ceea ce simţim acum la nivel mondial este ceea ce am simţit când a murit Balaci sau ce au reprezentat Balaci şi Dobrin pentru fotbalul românesc, asta a reprezentat Maradona pentru fotbalul mondial. Nu ne rămâne decât să ne amintim cu mare bucurie de tot ceea ce a lăsat el în urmă şi tot ce a făcut pentru fotbalul mondial.

Citeşte şi FOTO | Întreaga planetă îl plânge pe un super erou! AD10S Diego! Mesajul lui Ciprian Marica

La cum arată fotbalul acum cred că în momentul în care ne uităm la ce a lăsat Diego în urmă mi se pare ceva de SF.  Eu cred că alături de Messi şi Pele sunt cei mai importanţi fotbalişti din istoria fotbalului mondial. Din fericire pentru mine nu am apucat să mă ciocnesc cu Maradona pentru că a avut grijă Roti de el într-un aşa fel încât nu a ajuns în zona noastră. Dar pentru acel Campionat Mondial Maradona cred că a fost unul din cei mai buni jucători chiar dacă a pierdut finala contra Germaniei. Şi i-am mulţumit lui Roti pentru asta, că nu era prea plăcut să îl ai în faţă pe Maradona.

Este o senzaţie pe care nu o s-o uit niciodată. Pe tunel aveam senzaţia să mă uit numai la Maradona. Şi îmi era ruşine ca nu cumva să ne prindă camerele uitându-mă la el. Am reuşit să nu mă uit absolut deloc, să par foarte detaşat. Dar nu ai fi vrut să şti ce era în sufletul meu, ce respect, m-aş fi uitat la el încontinuu. Pentru că Maradona era ceva de neînchipuit când eram copil la Craiova. şi apoi să ajungi la mondiale în meci direct cu ei, era ceva de neînchipuit cu un an înainte. Viaţa personală nu a fost la nivelul performanţelor sportive. A fost la polul opus. Cred că de aceea şi aceste probleme pe acre le-a avut şi s-a stins atât de devreme”, a spus Gică Popescu pentru Telekomsport.

Citeşte şi S-a decretat doliu naţional în Argentina după moartea lui Maradona! Anunţul făcut de preşedinte

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare