Reacția Simonei Halep după calificarea în semifinale la Stuttgart: ”Aceasta cred că este cheia succesului”

Sursa foto: Profimedia Images

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Stuttgart, după ce a învins-o în sferturi pe rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Numărul 3 WTA a câştigat meciul din sferturile turneului german scurt, în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-4.

La finalul unei întâlniri care a durat doar o oră şi 9 minute, Simona Halep a declarat că primul set pe care l-a câștigat ușor a fost destul de înșelător, lucru care a contat în debutul setului doi. Românca a reușit preia conducerea și să câștige în cele din urmă. Halep a explicat cum s-a impus în întâlnirea cu jucătoarea din Rusia.

halep profimedia 0607275780
Simona Halep. Foto: Profimedia

”Știam că Ekaterina joacă plat și rapid, așa că trebuia să o fac să alerge mai mult față de celelalte meciuri. Mi-am învățat lecția și astăzi am fost mai concentrată pe ceea trebuie să fac cu adevărat pe teren. Întotdeauna e dificil când câștigi primul set simplu. Primele game-uri din setul al doilea sunt importante, așa că încerc să fiu agreivă pe cât posibil și să preiau conducerea. Și eu am jucat din ce în ce mai bine, mă simt bine din punct de vedere mental, sunt puternică și e important să câștig împotriva a două jucătoare ce mă invinseseră înainte. E un mare plus pentru mine în plan mental. 

Simona Halep Stuttgart 11 scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Sunt foarte mulțumită de serviciul meu și aceasta cred că este cheia succesului. Poate voi urmări următorul meci, dar antrenorul meu va urmări cu siguranță. Eu am nevoie de masaj, a fost o zi lungă așteptând, așa că pot să mă bucur de această seară”, a declarat locul trei mondial în clasamentul WTA după ce a trecut de sferturi.

Simona Halep Stuttgart 4 scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Simona Halep va juca în semifinale pentru a treia oară la Stuttgart Open, de data aceasta, în compania învingătoarei duelului dintre Aryna Sabalenka şi Anett Kontaveit.

CITEȘTE ȘI –>> Simona Halep e pe val! Numărul 3 WTA ajunge în semifinale la Stuttgart, după ce a învins-o pe Alexandrova