Un fost internațional a identificat punctul slab al României: “Absența liderului e o mare problemă!”

Sursa foto- Profimedia Images

Naționala României a suferit aseară a doua înfrângere din preliminariile Mondialului de anul viitor, iar șansele de calificare au scăzut semnificativ!

“Tricolorii” au pierdut pentru prima dată în istorie la Erevan, iar acest lucru a declanșat valul de critici pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi. România a reușit să obțină doar trei puncte din primele trei dueluri ale preliminariilor pentru Mondialul de anul viitor, iar drumul spre Qatar se pare că este din ce în ce mai departe după rezultatul de aseară.

Fostul internațional român, Daniel Pancu (43 de ani), a vorbit despre situația din acest moment din cadrul primei reprezentative a României și este de părere că absența unui lider din teren este o cauză a lipsei de atitudini din meciurile naționalei. Pancu este de părere că este nevoie de cel puțin un om care să ghideze totul pe terenul de joc și să îi coordoneze pe colegii săi atunci când antrenorul nu se face auzit.

daniel-pancu- nationala romaniei

„Acum nu găsim niciun lider în teren. Dacă ai doi, e și mai bine. Este foarte important ca un lider în teren să-și asume responsabilitatea și să devină antrenorul din teren, ca să nu se mai maimuțărească antrenorul pe bancă. La noi nu mai sunt lideri și suferim la capitolul ăsta și la cluburi. Pe vremea mea erau Mutu, Chivu. Erau 6-7 lideri care puteau să stângă echipa, să țipe când trebuie, chiar să înjure.

Pe final, în meciul cu Armenia, un lider intervenea imediat. La prima ocazie a armenilor, după eliminarea lui Pușcaș, găsea o soluție. Îi zicea unuia să mai stea un minut pe teren, să spună că are o crampă… În primul rând, urla ca să se trezească jucătorii: «Vin ăștia și ne încalecă!». Și țipa către atacant «Dacă nu fugi cu ea lângă fanion și nu scoți un aut, un fault sau un corner, te mănânc! Te omor!».  Dar au fost două ocazii și am luat gol… Absența liderului e o mare problemă”, a spus Pancu, potrivit Pro X.

Citește și Dat ca posibilul înlocuitor al lui Rădoi, Olăroiu nu ar refuza naționala: “Ar fi o onoare să antrenez România!”