Dat ca posibilul înlocuitor al lui Rădoi, Olăroiu nu ar refuza naționala: “Ar fi o onoare să antrenez România!”

Unul dintre cei mai titrați antrenori români din ultimii ani, Cosmin Olăroiu, este liber de angajament în acest moment după despărțirea de chinezii de la Jiangsu Suning!

România a pierdut aseară, scor 2-3, pe terenul Armeniei pentru prima dată în istorie, iar acest rezultat a agitat apele în fotbalul românesc. Actualul selecționer, Mirel Rădoi, a declarat la finalul partidei că se gândește chiar să renunțe la postul pe care îl ocupă în acest moment, iar deciziile sale au fost aspru criticate după ce prima reprezentativă a obținut doar trei puncte din nouă posibile.

Aflat pe lista antrenorilor care îl pot înlocui pe Mirel Rădoi pe banca României, Cosmin Olăroiu, declara în urmă cu puțin timp că ar fi o onoare să conducă prima reprezentativă a “tricolorilor”. Oli spunea la începutul acestui an că deocamdată nu are speranțe să fie numit pe postul de selecționer, deoarece acolo este Rădoi, unul dintre apropiații săi. Chiar și așa, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a mărturisit că în cazul în care se va ivi posibilitatea de a veni la națională nu va refuza acest lucru.

olaroiu

“M-a tentat echipa națională! Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României când era Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv a decis să-l mai lase un meci. Între timp am primit o ofertă, i-am spus președintelui de atunci, Mircea Sandu, că nu mai am cum să aștept. Răzvan dacă ar fi câștigat ar fi avut șanse în continuare și-atunci nu era fair-play să fie înlocuit. Le-am spus că voi accepta oferta pe care am primit-o, Răzvan a câștigat acel meci și a demisionat. Atunci am fost aproape, mi-aș fi dorit foarte mult.

Citește și Gică Hagi, cerut la naționala României după eșecul din Armenia! Cum arată lista de selecționeri propusă de LPF

În momentul ăsta nici nu mă pot gândi! Știți foarte bine de ce! N-am cum să mă gândesc! Dar pentru mine ar fi o onoare să antrenez echipa națională a României. Când a venit președinte domnul Burleanu au venit și la Dubai. Nu mă feresc să spun. Andrei Vochin a fost la Dubai și a vorbit cu mine. Aveam contract. După ce-a plecat Daum, m-au sunat, am discutat cu ei.

Am mers la conducerea clubului și le-am spus că mai am contract cu ei cinci luni, să accepte să mă lase la echipa națională în paralel cu Al Ahli. Aveam două acțiuni în noiembrie și martie, după care terminam contractul și puteam să vin la echipa națională. N-au vrut! Apoi am mers în China…

(n.r. despre o viitoare ofertă din partea FRF) Dacă se va ivi această posibilitate, nu voi spune nu, dar în momentul de față e mai mare nevoie de un antrenor tânăr, așa cum e Mirel, cum a fost Cosmin, decât de un antrenor ca mine sau ca Răzvan. Echipa noastră are nevoie să crească, iar acești oameni tineri o pot face să crească odată cu ei. Pentru că ei sunt dornici de performanță.”, spunea Cosmin Olăroiu la începutul acestui an, potrivit GSP.

Citește și Mirel Rădoi, apărat de un internațional român: “Noi jucătorii suntem de vină, nu el!”