RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Problema lui Nicolae Stanciu, la echipa națională: “Postul pe care joacă nu-l ajută!”

Denis Zmeu, fost coleg cu Nicolae Stanciu la FC Vaslui consideră că postul de mijlocaș devensiv la echipa națională nu îl ajută pe jucătorul Slaviei Praga.

Naționala condusă de Mirel Rădoi va juca mâine seară, de la ora 19:00, pe terenul Armeniei, al treilea meci din preliminariile Mondialului de anul viitor!

România a plecat ieri spre Erevan, acolo unde trebuie să câștige cele trei puncte pentru a rămâne în cursa pentru obținerea unui bilet la turneul final din Qatar. Elevii lui Mirel Rădoi ocupă în acest moment locul al patrulea în ierarhie, cu trei puncte acumulate după cele două partide disputate până în acest moment. Adversarul din partida de mâine, Armenia, se află pe locul secund al grupei, la egalitate de puncte cu liderul Germania.

Denis Zmeu, fost coleg cu Nicolae Stanciu la Vaslui este de părere că Nicolae Stanciu ar trebuie să joace în spatele atacanților și nu în fața apărării. Fostul jucător al moldovenilor, Denis Zmeu spune că cel mai bun pentru postul de mijlocaș defensiv la echipa națională este Eric Bicfalvi.

“Cred că presiunea e mult mai mare la națională, orice jucător cred că are emoții duble acolo față de echipa de club. Poate și din cauza faptului că vrea să arate foarte mult îi ies mai puține lucruri, dar postul pe care e folosit nu-l ajută. În fața apărării trebuie să faci alte lucruri și nu poți ajunge la finalizare. La echipa de club are mână liberă, se deplasează unde vrea, joacă în spatele vârfului și automat îi ies în evidență calitățile.

profimedia 0483583428 scaled
Sursa foto: Credit- Carlos Sanchez Martinez/Icon Sportswire, Profimedia Images Nicolae Stanciu

Nu cred că România nu are jucători care să joace în fața apărării. Bicfalvi, de exemplu, când a început, a jucat mijlocaș defensiv. Acum, în Rusia, joacă în spatele vârfului, marchează des, dar, după mine, e mai mult mijlocaș defensiv decât mijlocaș ofensiv, pentru că nu are viteza necesară sau driblingul pentru a face diferența.

ianis hagi romania

El are forță, pentru că pe asta se bazează campionatul Rusiei, și execuție. Însă nu are explozie la fel ca Stanciu. Eu l-aș retrage pe Bicfalvi și l-aș duce pe Stanciu mai sus. Bicfalvi e un jucător de bază, de el se vorbește extrem de frumos în Rusia și cred că i se dau extrem de puține șanse la națională” a declarat Denis Zmeu pentru digisport.ro

Grupa J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022

  1. Germania- 6 puncte
  2. Armenia- 6 puncte
  3. Macedonia de Nord- 3 puncte
  4. România- 3 puncte
  5. Islanda- 0 puncte
  6. Liechteinstein- 0 puncte

Citește și Mirel Rădoi, “condamnat” să ducă România la Mondial: “Suntem obligaţi să terminăm pe locul doi!”

 

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare