VIDEO | Joan Laporta, din nou preşedinte la Barcelona! Primele declaraţii: ,,Faptul că Messi a votat, e dovada că iubeşte acest club”

Alegerile prezidențiale de la clubul catalan s-au desfășurat ieri, 7 martie, iar ibericii au avut la dispoziție 12 ore să își aleagă favoritul dintre Joan Laporta, Victor Font și Toni Freixa!

UPDATE 08:45:Joan Laporta este oficial noul preşedinte al Barcelonei, după ce a obţinut peste 54% din totalul de voturi exprimate

Noul conducător de la Barcelona a făcut şi primele declaraţii, după câştigarea alegerilor. Acesta a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au venit să voteze.

,,Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, tuturor celor care au luat parte la aceste alegeri, probabil cele mai importante din istoria clubului, ţinând cont de condiţiile globale, de pandemia care ne-a schimbat tuturor viaţa. 

A fost o zi foarte specială şi le mulţumesc tuturor celor care au muncit pentru aceste alegeri, tuturor celor din cadrul clubului şi nu numai. Vă aplaudăm pe toţi.

Faptul că cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi, a venit astăzi să voteze, alături de fiul său, este o dovadă că Messi iubeşte Barcelona. Acesta este un club uriaş, o mare familie, cu jucători dintre cei mai buni“, a spus Joan Laporta.


UPDATE 23:00: Potrivit ultimelor informații venite din Spania, Joan Laporta ar fi noul președinte al Barcelonei. Anunțul a fost făcut de postul de televiziune catalan TV3. Conform sondajului efectuat de televiziunea catalană, Laporta ar fi câștigat alegerile la o „diferență covârșitoare”, fiind votat de 58,3% dintre alegători.

Astfel, Laporta ar reveni pentru următorii 6 ani la cârma clubului pe care l-a mai condus între 2003 și 2010.

Secțiile de votare s-au deschis începând cu ora 09:00. Este pentru prima dată în istorie când s-au format mai multe locații, unde jucătorii și suporterii echipei pot vota. Pe lângă sediul de lângă stadionul Camp Nou, mai există și alte șase secții răspândite în Catalunya și Andorra.

Căpitanul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi, a fost printre primii jucători care s-au prezentat la urnele de vot în această zi. Clubul de fotbal catalan are 110.290 de suporteri acționari, dintre aceștia, peste 87.000 sunt așteptați în secțiile de votare. Restul au cerut să voteze prin poștă.

Cei trei candidați sunt Victor Font, Toni Freixa și Joan Laporta. Cel din urmă este principalul favorit la câștigarea postului în acest moment, potrivit presei catalane. El a mai fost președintele grupării de pe Camp Nou în perioada 2003-2010.

Actualul conducător al Barcelonei este Jose Maria Bartomeu, o persoană foarte controversată în rândul suporterilor echipei și este considerat drept principalul vinovat pentru scăderea de formă considerabilă a echipei din ultima perioadă.

Citește și Fostul preşedinte al FC Barcelona, Bartomeu, a fost eliberat din închisoare. Ce urmează la clubul catalan