Fostul preşedinte al FC Barcelona, Bartomeu, a fost eliberat din închisoare. Ce urmează la clubul catalan

Foto: David Zorrakino /Europa Press (Profimedia)

Fostul preşedinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a fost eliberat din arest, după ce a fost audiat, marţi, în cazul “Barcagate”.

Bartomeu și Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului, au fost audiați marţi dimineaţă. Judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că “ancheta rămâne în desfăşurare”.

Aatât Bartomeu cât și Masferrer s-au folosit de dreptul lor de a nu oferi nicio declarația în fața judecătorului.

bartomeu profimedia 0594478058 scaled
Foto: Profimedia

Conducerea Barcelonei este acuzată că a angajat o firmă de social media pentru a crea conturi false prin care să denigreze imaginea unor jucători precum Messi, Pique, Xavi sau Puyol dar și pe fostul antrenor Guardiola sau unul dintre candidații la președinția clubului, Victor Font.

Josep Maria Bartomeu a demisionat la 27 octombrie. Cadena Ser a arătat, într-o anchetă, că Barca a plătit un milion de euro în şase facturi separate către compania I3 Ventures, cu care clubul a întrerupt legăturile de atunci.

Duminică, suporterii-acţionari vor fi chemaţi să aleagă între Joan Laporta, Toni Freixa şi Victor Font, pentru postul de președinte al clubului catalan.

Citește și Comunicat oficial emis de Barcelona, după ce Josep Bartomeu a fost arestat: ,,S-a oferit colaborarea pentru a clarifica faptele”