RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Primele concluzii în ancheta privind decesul lui Ilie Balaci. „Protocolul a fost respectat”

Ministerul Sănătății a publicat rezultatele preliminare ale anchetei în cazul morţii fostului fotbalist Ilie Balaci. Primele concluzii arată că toate procedurile de intervenţie au fost respectate, iar ambulanţele au fost dotate corespunzător.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat în acest caz, după suspiciunile familiei care au fost redate în presă. Ministrul Sorina Pintea a precizat că există suspiciuni privind medicamentația oferită.

Rezultatele preliminare ale controalelor  efectuate la Serviciul de Ambulanţă Craiova şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervenţiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci. Ambulanţele au fost dotate corespunzator iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind  efectuată chiar o resuscitare prelungită”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. Medicii legişti au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că decesul a survenit unui infarct miocardic.

ISU Dolj a precizat că decesul lui Ilie Balaci a fost constatat după ce medicii au executat manevre de resuscitare timp de zeci de minute.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare