RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Pleacă Petrescu?! Gică Hagi, propus la campioana CFR Cluj

Fostul Balon de Aur, Rivaldo, crede că decizia luată de Gică Hagi, prin care a renunțat la rolul său de manager tehnic la Viitorul, nu a avut legătură cu performanțele clubului. Brazilianul consideră că Hagi își poate continua cariera într-un campionat puternic din Europa, spunând că l-ar recomanda „la orice club din lume.”

Demisia lui Hagi este una personală

„Nu văd demisia lui Hagi ca o asumare a unui sezon slab. Clubul este încă foarte tânăr, după doar 11 ani de existență, și este normal ca el să continuă să crească”, a spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair.

„Structura de la Viitorul este funcțională, este excelentă. Chiar dacă nu s-a calificat în playoff, eu nu o văd ca pe o nereușită mare. A fost un sezon acceptabil și cred că a fost doar o decizie personală a lui Hagi.

Poate că încearcă să facă următorul pas în cariera lui de manager, poate se va duce la alt club european. În România este un manager de top și l-aș putea recomanda la orice club din lume.

Cariera sa de fotbalist este de asemenea impresionantă, după ce a jucat la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray. În opinia mea caută o experiență nouă într-un campionat mai puternic”, a adăugat Rivaldo.

Spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez a fost alegerea lui Hagi pentru a-i lua locul pe banca tehnică la Viitorul. Tânărul de 35 de ani a semnat un contract valabil pentru doi ani cu gruparea constănțeană după ce a mai antrenat în Qatar, la Al Ahli, și după o experiență de antrenor secund la echipa din La Liga, Real Sociedad.

Lui CFR Cluj îi va fi mai dificil sezonul următor

Rivaldo este de părere că titlul cucerit de CFR Cluj a fost meritat, dar avertizează că echipa va avea o misiune mai dificilă sezonul care vine.

„CFR Cluj este un club mare cu jucători buni. Cum am spus-o și în trecut, era principala favorită la titlu în opinia mea. Să câștige trei titluri la rând este deja o performanță importantă, dar există cluburi care se vor întări pentru sezonul viitor. CFR nu trebuie să se relaxeze, fiindcă va avea parte de o luptă nouă. Va fi mai dificil să câștige la anul,” a spus Rivaldo.

Totodată, brazilianul consideră că tinerele talente din țara sa s-ar putea orienta cu încredere spre Liga 1 și CFR Cluj pentru a face trecerea la fotbalul european.

„Campionatul din România este unul dificil, care poate testa jucătorii tineri din Brazilia încă de la sosirea lor. Lumea obișnuia să nu ia în seamă unele campionate, dar acum nu prea se mai întâmplă lucrul acesta. Eu sunt un exemplu potrivit în acest sens. Am jucat în Grecia, Uzbekistan și Angola, dar nici acolo nu este atât de ușor precum crede lumea.

Liga 1 poate fi o platformă bună pentru a face trecerea spre cluburi mai mari în viitor. CFR Cluj joacă și în Champions League, ceea ce oferă mai multe oportunități jucătorilor de a câștiga vizibilitate”.

Citește și • VIDEO | Răzvan Lucescu, la trei victorii de titlu! Meci nebun pentru Al Hilal

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare