Performanţa în tenis se poate sfârşi odată cu retragerea Simonei Halep: ,,E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Viitorul tenisului din România nu este văzut cu ochi buni în viitor, mai ales după retragerea Simonei Halep din circuitul feminin.

 

Ion Ţiriac, fost tenismen şi apropiat al numărului 2 WTA, a vorbit despre ce va însemna tenisul românesc după ce Simona îşi va încheia cariera.

IonTiriac

Omul de afaceri este de părere că urmează o criză de performanţă la nivelul tenisului românesc după retragerea lui Halep. Acesta aseamănă viitorul din tenis cu prezentul din gimnastică, unde România nu mai performează ca în alţi ani.

Tenisul după Halep o să ajungă ca gimnastica după fetele care au fost reginele lumii, începând cu Nadia și terminând cu Atena (n.r – Jocurile Olimpice de la Atena din 2004) . Am dispărut și e păcat că dispărem!”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit GSP.

țiriac

În vară, Ţiriac vorbea despre cum decurge relaţia de prietenie dintre ei doi. Acesta se consideră mai mult un fan al Simonei Halep şi speră ca tenisul în România să nu se încheie odată cu actualul număr 2 WTA.

,,Foarte rar o sfătuiesc pe Halep. Eu îi spun ce face și, în special, ce nu face. Eu nu cred că Halep mă consideră un fan de-ai ei. Halep mă consideră un inamic. O întreb: «De ce nu mi-ai dat telefon după ce ai terminat?». Iar ea îmi spune: «Domnule Țiriac, îmi era teamă să nu mă bateți prin telefon!».

Tiriac Halep

Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep.”, mai spunea Ţiriac în luna august.

Simona Halep încă performează la un nivel foarte ridicat, iar la început de 2021 se pregăteşte să participe la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

simona-halep-wta-roland-garros-1

Turneul se va desfăşura în perioada 8-21 februarie, după ce a tot fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19.

simona-halep-tenis-wta

Citeşte şi Cum petrece Simona Halep de sărbători! Fotografiile postate în ziua de Crăciun