Partida dintre Simona Halep (locul 1 WTA) și Serena Williams (locul 16 WTA) este considerată finala din optimi de la Openul Australiei. Americanca este favorita specialiștilor la câștigarea trofeului și s-a impus în opt dintre cele nouă confruntări cu românca.

Patrick Mouratoglou o antrenează pe Serena din 2012. Williams vizează trofeul cu numărul 8 la Melbourne.

După victoria clară cu Venus Williams, scor 6-2, 6-3, doi experți ai tenisului, Patrick Mouratoglou și Mats Wilander, au lăudat-o pe Simona pentru prestația ei.

Simona ştia că trebuie să fie agresivă, pentru că nu vrei să o laşi pe Venus să îşi facă jocul, întrucât ştim cât poate fi de periculoasă. Cred că ambele jucătoare veneau după meciuri dificile, iar Venus mi s-a părut puţin obosită. Ea nu mai are vârsta Simonei, un avantaj pentru Halep. De asta a fost meciul atât de clar în favoarea Simonei. Halep s-a simţit bine în raliuri„, a spus Mouratoglou la Eurosport.

Sunt impresionat. Când ai o mică răceală, când simţi că vine gripa, când ai o mică accidentare – asta face lucrurile mai simple din punct de vedere tactic, pentru că ştii că trebuie să joci mai simplu şi mai direct. Cred că în situaţia asta a fost şi Simona, cred că a fost ajutată de acest lucru şi sunt impresionat de felul în care a abordat meciul, mai ales ştiind că Serena aşteaptă în turul următor, este excelent că a reuşit să fie concentrată şi să lovească aşa cum a făcut-o. A fost cea mai bună pregătire pentru meciul cu Serena„, a fost analiza lui Wilander.

Patrick Mouratoglou a vorbit și despre o slăbiciune a Simonei care poate fi speculată de către Serena.

Știm că Simona Halep este o luptătoare, o jucătoare excelentă, nu degeaba este liderul mondial. Deschide foarte bine unghiurile, apoi profită de fiecare oportunitate pe care o are. Este o jucătoare foarte bună pe contră, în schimburile lungi. Știm că există o șansă pe cel de-al doilea serviciu al ei. În mod normal, Serena ar trebui să scurteze schimburile de mingi pentru a câștiga„, a precizat antrenorul.

Simona Halep poate deveni cea de-a noua jucătoare din istorie care reușește să le învingă pe surorile Williams în același turneu.