Ovidiu Hațegan revine în Europa după scandalul de rasism! Ce partidă va conduce arbitrul român

Sursa Foto: Profimedia Images (Photo by Maurizio Borsari/AFLO)

Ovidiu Hațegan a fost delegat să arbitreze o partidă din optimile de finală ale UEFA Europa League.

Cavalerul fluierului, Ovidiu Hațegan este delegat pentru prima dată după evenimentul petrecut la începutul lunii decembrie, în timpul partidei PSG – Istanbul Bașakșehir.

Delegația de arbitrii români din partida care a avut loc în ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, PSG – Istanbul Bașakșehir, a fost protagonista unuia dintre cele mai controversate episoade din istoria recentă a competiției.

hategan paris 2

Totul s-a petrecut în minutul 15 al partidei, în momentul în care Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru al brigăzii, i-a comunicat prin cască centralului Ovidiu Hațegan să-l avertizeze pe camerunezul din staff-ul turcilor, Pierre Webo. Colțescu a avut neinspirația de a-l identifica pe fostul atacant ca fiind “tipul ăla negru”, iar acest lucru a scandalizat jucătorii ambelor echipe care au decis în cele din urmă să nu mai continue meciul.

Arbitrul român va conduce partida Slavia PragaGlasgow Rangers, meci unde se vor duela românii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu.

“Ovidiu Hațegan va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Istvan Kovacs. Începând cu fazele eliminatorii ale acestei ediții de Europa League, partidele beneficiază și de arbitraj video. Astfel, în camera VAR pentru acest joc se vor afla doi italieni, Marco Di Bello – arbitru VAR și Paolo Valeri – asistent VAR.” se arată în comunicatul celor de la FRF.

Manșa tur din optimele de finală ale UEFA Europa League dintre Slavia Prague și Glasgow Rangers se va disputa joi 11 martie.

Citește și Comunicatul emis de UEFA în cazul scandalului în care a fost implicat Sebastian Colțescu! Mesajul oficial al forului