RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPINIE | Șumudică, numit “țigan” în Turcia! Se sesizează cineva? Alo, FRF? Unde este Asztalos Csaba?

Zilele trecute s-a consumat un nou episod cu tematică xenofobă între turci și români. La mai bine de o lună de la incidentul de pe Parc des Princes, atunci când meciul de fotbal PSG – Istanbul BB a fost întrerupt, iar turcii ne-au numit “țigani”, aceștia au recidivat.

Atunci, unul dintre membrii staff-ului tehnic al echipei de fotbal Istanbul Bașakșehir a afirmat: În țara mea, românii sunt țigani!.

Afirmația nu a făcut nici pe departe atâtea valuri ca atunci când arbitrul Sebastian Colțescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”.

Citește și Ministrul Sportului sare în apărarea lui Șumudică: ”Inacceptabil și de netolerat!”

La finalul săptămânii trecute, în timpul unei emisiuni, Erman Toroglu (72 de ani), fost fotbalist și arbitru turc, în prezent analist TV, a avut o reacție extrem de jignitoare la adresa lui Marius Șumudică. Se comportă ca un țigan, e un țigan, a spus acesta. ”Cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”, a mai spus fostul sportiv. Afirmația a trecut destul de neobservată de persoanele publice.

sursa foto: newsbeezer.com

Citește și EXCLUSIV | Faza de milioane povestită în studioul Realitatea Sportivă: “Ia uite câte limbi străine știe ăsta!”

De ce se trece așa de ușor peste astfel de incidente? Dacă unul de-al nostru comite o greșeală nevinovată, îi sărim cu toții în cap. Dar când un concetățean este numit “țigan” mai nimeni nu aude nimic, sau se face că nu aude. Unde este președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba? L-a atacat instant pe Colțescu, dar când unul de-al nostru este jignit, Csaba tace mâlc. Nu am văzut nici o afirmație a vreunui oficial al Federației Române de Fotbal. Poate o să spuneți că nu este treaba lor să sancționeze derapajul xenofob al unui fost fotbalist mediocru din Turcia. Dar atunci de ce Asztalos Csaba a recționat extrem de prompt la adresa lui Colțescu, afirmând: “E o pată imensă asupra României. Este un incident de o gravitate extremă. Pentru noi, inclusiv pentru instituţia pe care o reprezint, e o pată imensă”.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării funcționează doar pentru a sancționa derapajele românilor sau și pentru a-i sancționa pe străini atunci când folosesc cuvinte jignitoare și xenofobe la adresa românilor? Pot înțelege că Asztalos Csaba și-a exprimat opinia cu privire la incidentul cu tentă rasistă în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu, dar nu pot înțelege de ce oficialul plătit din bani publici nu reacționează atunci când antrenorul Marius Șumudică a fost numit „țigan”…

Citește și Discurs şocant la adresa lui Şumudică în Turcia! ,,Cum ar trebui să-i zic, cerşetor?”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare