RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPINIE | Războiul pentru comisionul de impresar sau cum poți să îți dai la gioale în văzul lumii

Transferul lui Man a doborât toate recordurile în fotbalul românesc, dar a generat și un scandal uriaș între Gigi Becali și Anamaria Prodan. 

Iar săgețile au zburat dintr-o parte în alta precum în războaiele antice. Motivul? Un “amărât” de comision, probabil undeva în jurul unui milion de euro. Care a intrat în alte buzunare decât alea trecute în contractul de reprezentare al fotbalistului. Încheiat de Man cu Anamaria în urmă cu ceva timp. Iar soția fostului antrenor al celor de la FCSB a tunat și a fulgerat după ce a văzut că ea vine cu oferte pentru jucător, iar cea care este acceptată până la urmă va fi negociată de vărul Giovanni. Ca totul să fie legal, fotbalistul a fost obligat cumva să rupă înțelegerea cu doamna Prodan. Și să semneze o alta cu Ioan Becali.

CITEȘTE ȘI –>> Dennis Man, prezentat oficial la Parma! Primele cuvinte ale românului: ,,Sunt fericit aici! Adi Mutu mă inspiră”

Până la urmă de ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive. În primul rând pentru că Gigi a dovedit din nou foarte puțină diplomație și corectitudine. Și a trecut peste eforturile de până atunci ale Aneimaria de a-i aduce milioanele visate în urmă vânzării perlei sale. E clar că Giovanni nu putea veni cu o ofertă mai bună de la Parma decât ar fi fost cea pe care ar fi negociat-o impresara. Niciun club nu ar fi putut plăti o sumă mai mare pentru un jucător doar pentru că face afacerea prin intermediul unui alt agent FIFA. Nu ar fi logic. Aș fi înțeles dacă Anamaria ar fi fost o piedică în calea mutării. Cum s-a întâmplat la încercarea de transfer a lui Laidouni de la FC Voluntari la FCSB. Atunci când impresarul a blocat practic afacerea.

dennis man

Dar aici nu era cazul de așa ceva. Așadar, Anamaria Prodan ar fi trebuit moral să negocieze megatransferul puștiului minune venit de la Arad în București, în urmă cu patru ani și jumătate. Fără a-l acuza, Man ar fi putut totuși să se împotrivească. Nu avea cum să fie șantajat. Gigi l-ar fi vândut și prin intermediul Aneimaria. Pentru că el avea nevoie de milioanele pe care Parma urma să i le bage în cont. Așa că nu ar fi blocat vânzarea nici măcar în urma refuzului demn al mijlocașului ofensiv de a schimba impresarul cu puțin timp înainte să semneze contractul. Cum nu s-a întâmplat așa, iată cu unul dintre “cuplurile” care își trimitea bezele de-a lungul timpului s-a destrămat.

anamaria prodan gigi becali dennis man

Ca să motiveze cumva gestul său lipsit de fair play, latifundiarul din Pipera a declarat că el  nu face afaceri cu femei. Dar până ieri, ai făcut nea Gigi, nu? Când Ana a negociat transferul lui Stanciu la Anderlecht a fost bine? Cu siguranță, pentru că atunci mijlocașul devenea cel mai scump fotbalist plecat din Liga 1. Record detronat acum de Dennis Man. Singura mea curiozitate este dacă vreodată cele două părți se vor împăca. Și dacă trecerea timpului va șterge cele întâmplate în final de ianuarie 2021. Sau dacă nu cumva interesul îi va uni la un moment pe cei care acum aruncă flăcări pe nas, vorba celei păgubite. Că dacă nu, avem spectacol asigurat pentru următoarele săptămâni sau chiar luni.

CITEȘTE ȘI –>> Verdict dat în scandalul impresarilor: ,,Anamaria Prodan a fost jecmănită”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare