RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPINIE | Pregătire în hoteluri pentru Australian Open. C-așa-i în tenis!

Pandemia a schimbat sportul mondial, deci și tenisul. Parcă însă, sportul alb, dintre cele foarte populare a fost cel mai afectat de apariția virusului chinezesc. 

S-a ajuns la situația absurdă ca mulți dintre participanții la Australian Open să se antreneze în camerele de hotel pentru a nu rata prezența la primul Grand Slam al anului. Programat după mult timp în luna februarie din același motiv al răspândirii periculoase a bolii care a speriat tot globul. Ce a fost mai tragic pentru unii e că regulile s-au schimbat chiar în cursul jocului. Adică pentru cei care au fost ghinioniști și au călătorit în avionul care i-a dus la antipozi alături de o persoană dovedită ulterior ca fiind infectată. 72 de sportivi au fost în această situație. Printre ei și Sorana Cârstea care s-a confruntat cu niște situații ieșite din comun după acest episod nefericit.

CITEȘTE ȘI –>> Motivul incredibil pentru care nu s-a mai disputat meciul dintre Irina Begu și Venus Williams! De ce a refuzat americanca să mai joace

Românca nu a putut nici măcar să intre în posesia bagajului ei. Aflat la antrenorul “cazat” pe același palier al hotelului! Curat absurd! Jucătorii care s-au simțit cei mai lezați au țipat ca din gură de șarpe pe rețelele de socializare. Și au protestat vehement după măsurile luate de organizatori. Pe măsura trecerii zilelor au devenit însă ironici postând tot felul de imagini cu ședințele de pregătire improvizate. La care au apelat mai degrabă pentru dezmorțire. Mai norocoși au fost cei care au ales ca destinație Adelaide. Și nu s-au lovit de un asemenea caz extrem. Dar chiar și ei nu au parte de un tratament de invidiat. Au voie să se antreneze pe teren timp de câteva ore, în rest trebuind să rămână tot în hoteluri.

sorana

Simona Halep este printre participanții la Australian Open care au acceptat asemenea condiții. Asta deși numărul doi mondial a trecut prin boală recent. Și mai mult ca sigur că are anticorprii necesari pentru a nu se mai reinfecta într-o perioadă atât de scurtă. Iar în cazul ei cum poate este și al altora un test ar fi fost suficient înainte de a se prezenta pe tărâm australian. Fără să mai parcurgă perioada atât de sinuoasă a două săptămâni de izolare. Plus că tenisul nu este un sport de contact, iar distanțarea fizică se poate face foarte ușor. Totuși interesul pentru competiție este atât de mare de așa natură încât sportivii și-au asumat aceste sacrificii. Doar să se regăsească pe arenele de la Melbourne.

halep 4 e1611820717690
Sursa foto: Facebook

E clar că în perspectiva acestui turneu atât de improtant unii au fost avantajați și alți dezavantajați de această situație accidentală. 10 zile mai au la dispoziție sportivii să recupereze decalajul apărut față de ceilalți competitori. Eu am remarcat însă dorința multora dintre ei de a trece peste toate obstacolele apărute și de lua parte la această sărbătoare a sportului alb. Și, slavă Domnului, că acolo vor putea simți și căldura spectatorilor pentru că organizatorii au anunțat că accesul fanilor va fi permis pe arenele din metropola australiană. Un detaliu cu care mulți dintre ei nu s-au mai întâlnit demult. Să fie de bun augur, zic!

CITEȘTE ȘI –>> Veşti bune de la Melbourne! Zeci de mii de spectatori vor putea asista la Australian Open

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare