În 2013, Dinamo, sub penița magică a lui Anghelache, pe atunci președintele clubului din „Ștefan cel Mare”, s-a pricopsit cu Ionuț Șerban (24 de ani), cel despre care se spunea că va fi un mare fotbalist, dar a sfârșit prin a fi cea mai mare țeapă din fotbalul românesc.

În 2013 era adus la Dinamo Ionuț Șerban, un fotbalist de viitor, așa cum era prezentat. În contractul acestuia Vasile Șiman, patronul Sportului Studențesc, insera o clauză prin care obliga clubul din „Ștefan cel Mare” la plata unui milion de euro în cazul în care l-ar fi vândut pe jucător sau dacă i-ar fi reziliat contractul.

Din acest moment, dinamoviștii s-au văzut captivi în propria incompentență. Practic, deși jucătorul nu a confirmat (cota lui Șerban a continuat să scadă de la un an la altul începând cu 2014), ei nu mai pot scăpa de el fără să plătească un milion de euro, bani pe care la momentul de față Șerban nu-i valorează nici pe departe.

50 de mii de euro este cota de piață a lui Șerban, potrivit transfermarkt.com

În septembrie 2019 s-au împlinit șase ani de când „câinii” așteaptă ca mijlocașul venit de la Sportul Stundențesc să devină o soluție pentru prima echipă a lui Dinamo.

Citește și ♦ Noul transfer al lui Dinamo vrea să le intre la inimă fanilor: „Fac quiz-uri cu familia despre istoria clubului”

Zilele trecute, Negoiță și Anghelache s-au contrat reciproc pe seama transferului lui Șerban la Dinamo. Negoiță susține că Anghelache a luat de unul singur decizia de a semna contractul lui Ionuț Șerban, conștient fiind de acea clauză aberantă, în timp ce fostul președinte de la Dinamo spune că finanțatorul dinamovist știa totul și și-a dat acordul.

Nu o să discut aici despre „combinațiile” lui Anghelache, Șiman și Negoiță, că nu mă privesc. Eu îmi pun o altă întrebare: Nu era mai simplu dacă Ionuț Șerban ar fi jucat fotbal?

Nu cumva Șerban se face vinovat de toată această situație? Anghelache nu a vrut să scape un jucător despre care credea că va ajunge mare fotbalist și de aceea a acceptat o astfel de clauză absurdă. Șiman, la rândul său, nu a vrut să piardă pe gratis un tânăr fotbalist de viitor, așa că a introdus acea clauză în contract. Deci, în felul lor, ambele părți au dreptate…

negoita-anghelache-șiman

Citește și ♦ Dinamo și-a luat adio de la transferul iernii! Tocmai a semnat cu altă echipă

Dar jucătorul!? El cum se implică în rezolvarea acestei situații create chiar de el? Instinctul îmi spune că Șerban a acționat „tipic românește”. După ce a auzit de gafa celor de la Dinamo și-a spus probabil în mintea lui: „Gata, m-am scos! Nu mai au cum să mă dea afară acum că ar trebui să plătească bani grei” și s-a pus la somn.

Când a descoperit că o astfel de atitudine l-ar putea trimite în derizoriu, Șerban s-a lansat în atacuri mediatice la adresa clubului, acuzând că este sabotat. Dar mijlocașul uită să ne spună un lucru extrem de important. De când a venit în „Groapă” cota sa a scăzut constant (de la 650 de mii cât valora în 2014, a ajuns anul acesta la 50 de mii de euro, potrivit transfermarkt.com) și asta nu din cauza milionului, ci din cauza evoluțiilor sale în tricoul „câinilor”.

E de-a dreptul ridicol să stai să te plângi că ești sabotat când depinde doar de tine să te integrezi în primul „11”. Cine pe lumea asta ar ține pe tușă un „Ronaldo de România” care „ară” terenul la antrenamente de teamă să nu-i plătească lui Șiman un milion de euro?!

ionut-serban-dinamo

Eu consider că mingea se află în terenul lui Ionuț Șerban. El este singurul care poate îndrepta situația. E foarte simplu: se antrenează bine, intră pe teren și face spectacol, Dinamo îl vinde pe „x” milioane, unul merge la Șiman și toată lumea este fericită.

Domnule Șerban, dacă alegi să nu schimbi nimic sau dacă alegi să faci ce ai făcut până acum, adică aproape nimic, o să te mai plângi multă vreme de situația ta de la Dinamo. Așa că ai bun-simț și apucă-te de fotbal. Încalță ghetele alea noi de ți le-a dat clubul, nu le mai ține în cui, și brăzdează terenul în urma ta. Sau dacă ți-e frică să nu faci bătături, încalță o pereche mai veche, numai apucă-te de fotbal.

În momentul de față, Dinamo se află într-o situație din care nu o mai poate scoate decât bunul-simț. Să vedem care dintre cele trei părți împlicate în „combinația” asta va da dovadă de așa ceva.

Citește și ♦ Avertisment înaintea derby-ului Dinamo – FCSB! ”O să vedeți ce se va întâmpla!”