OPINIE | Dezastrul care nu e dezastru. Lamentări peste lamentări după ratarea calificării la JO. E prima oară?

Naționala feminină de handbal a pierdut șansa de a-și măsura forțele cu cele mai bune echipe din lume la ediția din acest an a JO. 

Finalului turneului preolimpic din Muntenegru le-a găsit pe fetele lui Adi Vasile în lacrimi. Nu am reușit să învingem țara gazdă la diferența necesară pentru a ajunge între cele 12 finaliste ale competiției de la Tokyo. Am depins de acest ultim meci pentru că am pierdut în fața Norvegiei, dar și pentru că nordicele au pierdut surprinzător cu Muntenegru. Probabil că dacă pentru ex-iugoslave acest meci ar fi fost de totul sau nimic și ar fi avut nevoie de victorie atunci poate noi nu am mai fi acuzat din nou ghinionul. Pentru cele două goluri lipsă care ne fac să privim Jocurile Olimpice din fața televizorului. Imediat cum meciul s-a încheiat, un cor al bocitoarelor a început să analizeze eșecul într-o lamentare specifică poporului român.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Se clatină scaunul lui Alexandru Dedu? “Domină minusurile în cazul lui”

“Am terminat-o și cu handbalul”, a fost una dintre expresiile folosite de cei mai mulți după eșecul reprezentativei tricolore. Dacă stăm însă să analizăm mai atent lucrurile o să observăm că proporțiile așa zisului dezastru nu sunt nici pe departe cele care încearcă să îi fie atribuite momentului martie 2021. Sigur, că în spatele unor analize la rece stau și niște interese ale unora dintre cei implicați în fenomen care își doresc mai multă vizibilitate. Nu cred că doar în urma acestui rezultat, Alexandru Dedu trebuie să își dea demisia. Vocile nemulțumite de adminsitrația actuală s-au făcut auzite și înainte de acest moment, din cauza felului cum Federația a gestionat activitatea handbalistică într-o perioadă pandemică.

ADI VASILE ROMANIA 1

Și mulți mi se pare că au dreptate din acest punct de vedere. Plus că la nivel de comunicare, FRH stă destul de prost. Până la urmă, la fel ca și în cazul fotbalului până la alegerile pentru șefia forului mai este aproximativ un an. Perioadă în care mulți pot să cântărească și mai bine realizările sau nerealizările actualului președinte. Dincolo de asta, trebuie să observăm că la acest turneu olimpic participă doar 12 echipe naționale din toată lumea. Iar Europa are asigurate cel mult 8 locuri. Faptul că nu am reușit să ajungem la masa bogaților nu mi se pare nicidecum un mare eșec. Niciodată în istorie nu am reușit să ajungem la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice!

Cristina Neagu scaled

Am fost prezenți în 2000, 2008 și 2016 în ultimii 20 de ani. Și dacă tradiția se respectă ne vom întoarce în 2024. Cel mai prost din toată această afacere a ieșit Cristina Neagu. A încercat să fie “umanizată” în contextul acestei situații nefericite. Ba, mai mult, a fost acuzată că a încercat să trântească meciul decisiv. Fosta ei colegă de la CSM București, Jovanka Radicevic a povestit un dialog avut probabil în timpul meciului cu cea mai bună handbalistă a lumii în ultimul deceniu. Și dacă a făcut asta Cristina nu trebuie judecată. Asta nu se numește blat, iar faptul că munenegranca a deconspirat-o nu îi poate știrbi in imagine. Dar se numește lipsă de caracter din partea fostei coechipiere.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Concluziile Marianei Tîrcă după ratarea prezenței la JO: “Era previzibil ceea ce s-a întâmplat”