RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPINIE | Herm(ANA)stadt! Cum încearcă Ana Maria Prodan să își facă un culoar spre șefia LPF

În lupta pentru putere din fotbalul românesc și-a făcut de curând loc și Ana Maria Prodan. Nu știm dacă s-a plictisit de impresariat, dar cert este că și-a pus o nouă ambiție în minte.

Vrea să conducă fotbalul românesc în perioada următoare, iar intenția fost anunțată în direct la Realitatea Sportivă. Șefia LPF este ținta pe care soția antenorului Laurențiu Reghecampf o vrea neapărat atinsă. Iar ca să se poată să fie convingătoare, Ana a trecut la treabă. Pentru a avea un portofoliu cât mai vast în momentul în care își va depune dosarul de candidatură, ea s-a insinuat rapid în boardul celor de la Hermannstadt. Nu știm pe ce bază s-a făcut alegerea, dar ea a fost primită cu brațele deschise de un club are avea nevoie rapidă de o infuzie de capital.

Pentru că nu avea cum să își treacă numele în organigrama grupării de pe Cibin deoarece nu ar mai fi putut să iscălească anumite contracte ale jucătorilor transferați, Ana Maria a trecut-o în acte pe fata sa, Rebecca. Dar implicarea sa la Hermannstadt este cât se poate de evidentă. Nu a avut niciun pic de răbdare cu Miriuță și l-a sacrificat după doar o singură etapă post-pandemie disputată în Liga 1. Nu a ținut cont nici măcar de faptul că tehnicianul readus în iarnă pe post de Mesia în Ardeal îi era prieten de familie. I-a arătat ușa pentru că își dorea un om ales de ea care să reușească îndeplinirea obiectivului. Așa a apărut Ruben Albes, un spaniol cu alură de Don Juan, dispus să își treacă în CV o experiență în Liga 1.

CITEȘTE ȘI –>> Mircea Lucescu, intervenție pe lângă Orban pentru salvarea lui Dinamo! PCH, noi informații despre stadion

Iar după primele două meciuri toți cântau prohodul lui Hermannstadt. Două înfrângeri, una la Ovidiu și alta acasă în fața Clinceniului păreau să îi lămurească deja cu privire la priceperea doamnei agent în materie de fotbal. Doar că așa cum se întâmplă mai mereu pe malurile Dâmboviței, eticheta s-a schimbat repede. După trei victorii și o remiză în următoarele patru meciuri, Ruben Albes a început să primească laude. Iar Aneimaria Prodan i-a revenit zâmbetul pe față. Dacă Hermanstadt se va salva într-un final de sezon în care jucătorii încep să cadă pe capete din cauza coronavirusului, ea va bifa o prima reușită ca manager de club.

CITEȘTE ȘI –>> Un fotbalist român, șocat de gestul unui patron: “A aruncat o grenadă în vestiar!”. Cum s-a încheiat totul

Iar acest lucru va pune o presiune și mai mare pe ceilalți contracandidați la președinția LPF, cu un an înaintea scrutinului care va hotărî viitorul șef. Profitând de faptul că atenția lui Gino Iorgulescu este împărțită între Italia și România, Ana Maria Prodan ar putea să emită pretenții serioase la succesiune. Dacă ar fi candidat acum 20 de ani, ar fi fost foarte greu să convingă oamenii hârșiți ai fenomenului precum Jean Pădureanu, Gheorghe Ștefan, Romică Pașcu sau Gigi Nețoiu. Fotbalul românesc este însă în continuă schimbare iar noua generație de conducători ar putea să îi ofere fotoliul mult râvnit. Ceea ce ar mări șansele lui Laurențiu Reghecampf de a ajunge la un moment dat selecționer. Astfel, afirmația lui Burleanu din ziua alegerii sale la conducerea FRF ar putea să nu rămână doar o vorbă în vânt. Dinastia Prodan-Reghecampf se poate instaura în fotbalul românesc. Suntem pregătiți pentru asta?

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare