OFICIAL | Șanse URIAȘE pentru echipele românești de a ajunge în Europa! UEFA a făcut ANUNȚUL

UEFA

Începutul sezonului 2018/2019 a fost extrem de slab în România, atât de slab încât nu avem nici măcar o echipă implicată în vreo competiție europeană. FCSB a fost eliminată de Rapid Vienna, CFR de Dudelange, Craiova de RB Leipzig și Viitorul de Vitesse.

Echipele românești pot zâmbi din nou acum. Conform UEFA.com, Comitetul Executiv a anunțat duminică la Dublin că o nouă competiție continentală intercluburi se va lansa odată cu începerea sezonului 2021-2024.

Numele noii competiții este UEFA EUROPA LEAGUE 2 și vor participa 32 de echipe în faza grupelor. Opt grupe de câte patru echipe, fază urmată de optimi, sferturi de finală, semifinale şi finală este schița noului format.

Va avea loc şi un play-off între echipele de pe locul doi în fiecare grupă şi echipele de pe locul trei în fiecare grupă din Europa League și în total se vor disputa 141 de meciuri care pe parcursul a 15 etape, la fel ca în Europa League. Partidele vor avea loc în zilele de joi.

Câştigătoarea EUROPA LEAGUE 2 va avea dreptul să participe în Europa League sezonul următor. Noul format va permite ca cel puțin 34 de ţări să fie reprezentate în faza grupelor competiţiilor UEFA. În prezent, 26 de țări sunt reprezentate.

Citește și EXCLUSIV | Un fost președinte al lui Dinamo pariază pe Mircea Lucescu! ”Vă spun asta sigur!”

Citește și Burleanu e încrezător după tragerea la sorți. „Putem să ne calificăm”