Conducerea Universității Craiova i-a reziliat contractul lui Devis Mangia, iar Corneliu Papură (45 ani) este noul antrenor al ‘Științei’. 

Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă. Oltenii sunt fără victorie de cinci meciuri și riscă să piardă locul 3 în Liga 1.

Rodion Cămătaru (60 ani), fost component al Craiovei Maxima, este de părere că formația din Bănie trebuia să aștepte până la finalul sezonului pentru a lua o decizie în privința lui Mangia. Fostul mare jucător l-a lăudat pe Papură și a explicat că are așteptări mari de la el.

”M-a surprins puţin (n.r. – demiterea lui Mangia), era o soluţie să tragă linie la finalul sezonului. Eu aşa o văd, nu ştiu amănunte. Papură cunoaşte fotbal, a fost în jurul echipei, în jurul staff-ului, un analist acolo la tot ce se întâmplă legat de jucători, de monitorizare. Eu am încredere în Papură. Cum a fost şi CFR-ul, a apelat la Minteuan şi a avut un parcurs foarte bun după aceea.

Asta e părerea mea, eu aşteptam până la finalul sezonului. S-a urmărit poate un şoc, nu ştiu, după cele patru etape fără victorie, prin venirea unui alt antrenor. Să vedem dacă va merge. Craiova, în momentul de faţă, are nevoie de mai mulţi jucători de valoare în compartimente. Mie mi-a dat încredere tot timpul Mangia, e un antrenor care vine dintr-un campionat puternic, ştie fotbal. A avut rezultate, eu aşa consider.” a declarat Rodion Cămătaru pentru ProSport.

FOTO: Medifax

De asemenea, Cămătaru a mai vorbit și despre șansele Universității Craiova de a câștiga Cupa României pentru al doilea sezon consecutiv. În meciul tur din semifinale, oltenii au pierdut, scor 1-2, pe ”Ion Oblemenco” împotriva Viitorului.

”Greu, dar nu imposibil. Mai uşor ar fi calificarea în finala Cupei, părerea mea, faţă de campionat. Pot întoarce, de ce nu? Craiova a ratat şi ceilalţi au marcat pe contraatac. Cu puţin noroc, Craiova poate să facă o surpriză. Au tot ce este necesar pentru a întoarce rezultatul la Ovidiu.” a mai declarat fostul mare jucător.

Vezi și VIDEO | Noul antrenor al Universității Craiova, la primul antrenament cu ”Leii” din Bănie