Echipa de fotbal SC Oţelul Galaţi a fost depunctată de FRF şi amendată de FIFA, din cauza unor litigii financiare cu foşti jucători, scrie realitateadegalati.net.

Oțelul a primit o sancţiune de patru puncte în clasamentul la zi al Ligii a 3-a.

Penalizarea a fost dictată în urma memoriilor depuse de doi jucători care au evoluat la Galaţi în sezonul trecut şi nu au fost plătiți – Cosmin Neagu şi Călin Cristea.

Publicată de SC Otelul Galati pe Duminică, 13 octombrie 2019

Conducerea clubului gălăţean speră să obțină anularea acestor depunctări.

Avem acorduri de amânare a plăţilor cu ambii jucători, o să facem recurs şi credem că avem şanse de rezolvare favorabilă”, a declarat noul manager executiv al clubului, Cristian Munteanu.

Gălățenii au fost luați la țintă și de către FIFA, care a dictat o amendă de 5.000 de franci elveţieni şi somaţia de a face plata unor salarii restante pentru doi jucători care au evoluat la vechiul club, FC Oţelul, intrat de mult în faliment. 

Cei doi jucători sunt argentinianul Diego Servillano, care a jucat pentru Oţelul şase meciuri în sezonul 2013-2014, şi belgianul Jeanvion Yulu-Matondo, care a evoluat tot în şase partide, în sezonul 2014-2015.

Pe lângă amenda de 5.000 de franci elveţieni, Suporter Club Oţelul a primit somaţia de a le plăti celor doi salarii restante de circa 23.000 de euro.

FIFA a asimilat actualul club celui care a dat faliment în timpul acţionariatului lui Dan Grigore Adamescu, fără ca Federaţia Română de Fotbal, pe la care au trecut memoriile jucătorilor, să informeze forul mondial că este vorba de alt club.

SC Oţelul nu are nicio legătură juridică cu FC Oţelul, chiar dacă a preluat marca şi trofeele istorice ale vechiului club. În acest caz, clubul gălățean din Liga a 3-a va face întâmpinare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.