Noi detalii privind disputa FCSB-Steaua ies la iveală! LPF: ”UEFA a spus: pe mine mă interesează continuitatea”

FCSB – CSA Steaua este un război al cărui final încă este unul destul de necunoscut pentru suporterii fotbalului din România.

Justin Ştefan, secretar general al LPF a făcut câteva lămuriri în această dispută dintre cele două echipe.

Justin Stefan

Acesta spune că un lucru este sigur în acest moment, marca Steaua este la Clubul Sportiv al Armatei.

,,Potrivit instanţelor judecătoreşti din România s-a stabilit că marca FC Steaua Bucureşti aparţine Clubului Sportiv al Armatei. În ceea ce priveşte această hotărâre, după 2015 sau 2016, FCSB de astăzi şi-a schimbat denumirea, respectând hotărârea instanţelor judecătoreşti. În ceea ce priveşte discuţia cu UEFA, am solicitat mai multe explicaţii pentru a lămuri această situaţie. Având în vedere că litigiul dintre cele două s-a referit la marcă şi la nimic altceva, UEFA a spus ,,Pe mine mă interesează continuitatea”. Continuitatea în opinia lor nu a fost pusă la acest moment sub semnul întrebării.

Nu există nicio decizie în ceea ce priveşte palmaresul sau situaţia dreptului de participare în Liga 1, pentru că nimeni nu a contestat aceste lucruri. Deci, marca în momentul ăsta este la CSA, în ceea ce priveşte dreptul de participare în Liga 1, el aparţine FCSB şi nu există nicio hotărăre care să stabilească altceva. Iar în ceea ce priveşte palmaresul nu există nicio hotărăre judecătorească, pentru că hotărârea Înaltei Curţi se referă strict la marcă, restul sunt interpretări.”, a declarat Justin Ştefan într-o discuţie pe pagina de Facebook a LPF.

Citeşte şi VIDEO | Cum a semnat George Cîmpanu cu Craiova: ,,E un club care are atâţia ani de istorie în spate”

Justin Ştefan a mai precizat că dacă CSA Steaua va promova în Liga a 2-a, va trebui să îşi schimbe automat forma de activitate.

,,Potrivit legislației naționale nu poți fi membru al unei ligi profesioniste decât dacă ești structură de drept privat. În momentul de față Clubul Sportiv al Armatei este o structură de drept public ceea ce înseamnă că în măsura în care ajunge în liga a doua este obligat să își schimbe forma de activitate.

Adică să transfere activitatea de la strcutura de drept publică la structură de drept privat. În momentul în care face acest lucru va câstiga juridic posibilitatea de a participa în competiția campionatului Ligii 1, în măsura în care câstigă pe merit sportiv acest drept în cadrul ligii a doua.

CSASteaua

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Un nume mare al României, fără palmaresul istoric: “Nu îl poate revendica nimeni”

În momentul în care se va discuta de acel transfer va fi vorba despre un investitor privat pentru că nu poți avea cluburi finanțate din bani publici și mai ales cluburi de drept public în Liga 1. La nivelul ligii a doua va fi nevoie de un transfer de la o structură de drept public către o structură de drept privat care să fie finanțată de către un investitor privat.

Dacă se va ajunge acolo vor fi discuții cât valorează marca, cum se face transferul, legislația permite sau nu permite. În momentul de față marca este la Armată, chestiunea palmaresului nu este tranșată.”, a mai precizat Justin Ştefan.

csa steaua 2
SURSA FOTO: CSA Steaua

Citeşte şi Dennis Man, prezentat oficial la Parma! Primele cuvinte ale românului: ,,Sunt fericit aici! Adi Mutu mă inspiră