NEWS ALERT | Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Larisa Iordache. Foto: Profimedia

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnasta a obținut a doua poziție calificantă disponibilă la individual-compus, la Campionatul European de la Basel.

Larisa Iordache a ocupat locul 4 în calificări, după trei rusoaice. Românca s-a calificat deoarece dintre cele trei rusoaice doar una va merge la competiția de la Tokyo. Larisa Iordache a avut un total de 54.698 puncte.

România mai are doi gimnaşti calificaţi anterior la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Iar visul a devenit realitate, calificare olimpică! Larisa Iordache a obţinut astăzi calificarea individuală la Jocurile Olimpice de la Tokio, graţie evoluţiei din calificările Campionatelor Europene de la Basel. O zi cu adevărat deosebită pentru Larisa şi antrenorii ei, Cristi şi Lulu Moldovan. A fost un drum lung şi anevoios, însă cu încredere, răbdare, perseverenţă şi multă muncă totul a prins contur.

Felicitări şi mult succes pe mai departe! Pentru Larisa va fi a doua participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Londra, din 2012. Atunci a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic alături de echipa României”, a transmis FR Gimnastică.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a transmis următorul mesaj:

“Team Romania 61

Larisa Iordache și-a câștigat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la Europenele de la Basel.

Larisa, antrenată de Lăcrămioara și Cristian Moldovan, a terminat pe locul 4 competiția de calificare individuală, după trei rusoaice. Ea a primit 13.466 la bârnă, 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele.

Va fi a doua ediție de Jocuri pentru Larisa dupa Londra 2012 unde a luat bronz cu echipa.

Cât de lunga a fost această așteptare pentru Team Romania .

Bine ai venit, Larisa!”

Citește și Ultimul stop înainte de JO! Larisa Iordache va participa la CE din Elveția