RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Motivul pentru care o echipă din Liga 1 a decis să nu facă cantonamentul în străinătate: “De asta am rămas în România!”

Toate echipele din Liga 1 au decis să rămână în țară pentru efectuarea perioadei de pregătire din iarnă, cu excepția celor de la FCSB care au decis să urmeze un program normal și să meargă în Turcia pentru a pregăti începutul sezonului!

Din cauza pandemiei de COVID-19, echipele din România au decis să rămână acasă și să își desfășoare perioada de iarnă la bazele de pregătire ale fiecărui club.

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul celor de la FC Botoșani, formație care a hotărât să meargă însă la Timișoara pentru a se antrena înainte de reluarea campionatului, deoarece moldovenii au vrut să evite temperaturile scăzute din zona lor.

botosani

Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a vorbit despre decizia pe care a luat-o echipa sa de a merge la Timișoara și a mărturisit că era foarte riscant ca Marius Croitoru și elevii săi să facă deplasarea în străinătate pentru perioada de pregătire.

”Suntem până sâmbătă cu echipa la Timișoara. Ne-am speriat de iarna rusească ce putea veni la Botoșani, dar și acolo e primăvară ca la Praga. Era greu să plecăm în străinătate. În Turcia știam că e zonă galbenă, în Antalya știam de carantină și n-am plecat.

În afara țării, oriunde, situația se poate schimba într-o săptămână. Riscai. De asta am rămas în România. Am venit aici, în vest, Marius zicea că el a stat trei ani și nu a nins o zi. Puteam găsi niște echipe pentru amicale, dar la Liga 2 aveau încă gust de caltaboși în nas fotbaliștii, așa că vom juca între noi”, a spus Iftime, potrivit Digi Sport.

FC Botoșani a terminat anul 2020 pe locul 7 în Liga 1, cu 18 puncte acumulate după cele 15 meciuri disputate în actualul sezon. Moldovenii vor evolua pe teren propriu în prima etapă din anul acesta, împotriva ultimei clasate, FC Argeș, pe 14 ianuarie, de la ora 17:00.

Citește și EXCLUSIV | Nu toată lumea este fericită, după transferul lui Haruț la FCSB: “Chindriș va rămâne la Botoșani!”

 

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare