Motivul pentru care Florin Niţă nu s-a întors la FCSB: ,,Nu am insistat! Am vorbit şi cu Chipciu dacă vin la CFR”

Sursa Foto: Profimedia Images Florin Niță Credit:Laurent SANSON/SIPA/2012041545

Florin Niţă, portarul celor de la Sparta Praga, a impresionat la echipa naţională, iar în urma prestaţiilor cehii i-au prelungit contractul românului.

După ce în finalul anului trecut era dorit la echipe precum FCSB şi CFR Cluj, Florin Niţă a ales să rămână la Sparta Praga, unde acum a devenit titular incontestabil. Acesta şi-a arătat calităţile şi la meciurile naţionalei din luna martie a acestui an.

profimedia 0602474581 scaled
Sursa foto- Profimedia Images Florin Niță

Acum, goalkeeperul a vorbit despre discuţiile din jurul unei posibile reveniri la FCSB. Niţă spune că tratativele nu au fost foarte avansate şi consideră cea mai bună alegere că a rămas la Praga.

,,Au fost niște discuții cu Steaua (n.r.: FCSB), dar nu atât de avansate cum s-a scris sau cum s-a crezut. Nu s-a ajuns la niciun acord, pentru că cei de aici, de la Sparta, mi-au spus clar că nu îmi vor da drumul să plec!

florin nita profimedia 0573673055 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Florin Niță Credit:Laurent SANSON/SIPA/2012041545

Din momentul acela și eu am lăsat-o așa, nu am mai insistat, iar voia lui Dumnezeu a fost ca eu să semnez apoi prelungirea cu Sparta. Consider că a fost o alegere bună.”, a declarat Florin Niţă, pentru Fanatik.

Portarul de 33 de ani a vorbit şi despre interesul celor de la CFR Cluj. Niţă spune că doar a avut o discuţie cu Alex Chipciu, însă nimic mai mult de atât.

,,Nu a fost nimic oficial, cu vreun conducător de la CFR Cluj. Într-adevăr, am vorbit cu Alex Chipciu, care m-a întrebat ce am de gând pentru sezonul viitor, dacă vin la CFR și i-am transmis să mai așteptăm puțin.

FlorinNita
Sursa Foto: FRF

Până la urmă am decis să rămân la Sparta Praga. Alex Chipciu este prietenul meu și tot timpul vorbesc cu el, așa cum discut și cu Vătăjelu, care a fost la Sparta, sau cu Stanciu, care e acum la Slavia. Suntem oameni și păstrăm relațiile de prietenie.”, a mai precizat Florin Niţă.

În 25 de meciuri a evoluat Florin Niţă pentru Sparta Praga, în acest sezon, în toate competiţiile în care echipa a fost angrenată.

1.500.000 de euro este cota de piaţă a portarului care face senzaţie în Cehia, potrivit transfermarkt.com.

nita

Citeşte şi VIDEO | Florin Niță, mesaj pentru suporteri, după ce a fost ales “tricolorul lunii martie”