Momentul adevărului! Răzvan Marin a vorbit despre episodul Ajax și care e situația sa în Italia

Răzvan Marin a jucat toate cele 270 minute pentru România în cele trei meciuri din preliminariile CM 2022.

Întors în Italia, a fost pe bancă la prima partidă a lui Cagliari după terminarea pauzei internaționale. Deși a intrat în partea secundă a meciului, nu a putut evita eșecul echipei sale în fața celor de la Verona, scor 0-2.

Cu ocazia duelului din sferturile Europa League dintre fosta echipă a lui Marin, Ajax, și AS Roma, mijlocașul român a acordat un interviu jurnaliștilor italieni în care a explicat de ce nu s-a impus la Ajax și de ce a reușit să se adapteze în Serie A, la Cagliari.

profimedia 0469871099 scaled
Sursa foto: Credit- Alex Nicodim/SIPA, Profimedia Images

“Experiența de la Ajax a fost pozitivă, dar nu a fost simplă. Am jucat în primele cinci-șase meciuri, iar apoi nu știu ce s-a întâmplat. Nu am fost în cea mai bună formă, iar Ten Haag a făcut alte alegeri. Apoi a fost dificil să mai joc.

În Italia, fotbalul este bazat mai mult pe tactică, trebuie să te gândești mai întâi ce faci cu mingea, pentru că fundașii sunt mai puternici. În Serie A mă simt bine, îmi place. Situația noastră nu e simplă. Avem nevoie de o victorie pentru a ne recăpăta încredere. E greu de spus de ce am ajuns aici. Staff-ul este foarte bun, nimeni nu s-ar fi gândit că vom ajunge în această poziție”, a spus Marin, pentru Corriere Dello Sport, citat de calcionews24.com.

 

Răzvan Marin s-a transferat la Ajax în vara lui 2019 de la Standard Liege, pentru 12,5 milioane euro, dar nu a reușit să confirme. Prin urmare, Ajax l-a cedat în vara lui 2020 la Cagliari. În sezonul actual, a fost om de bază pentru formația din Sardinia, bifând minute în toate partidele din Serie A. Totuși, situația echipei nu e deloc una roz. Cagliari se află pe locul 18, cu 22 puncte stânse în 29 meciuri, la două lungimi în spatele lui AC Torino, care are și un meci în minus.

CITEȘTE ȘI –>> Răzvan Marin, sub lupa tatălui său! Nota primită după evoluțiile din startul preliminariilor