Răzvan Marin, sub lupa tatălui său! Nota primită după evoluțiile din startul preliminariilor

România a început campania de calificare pentru CM 2022 cu o victorie în fața Macedoniei de Nord și cu o înfrângere la limită cu Germania.

Răzvan Marin, jucătorul lui Cagliari, a fost integralist în ambele partide și considerat de mulți drept cel mai bun jucător din primul meci. Înainte de duelul din Armenia, prestația mijlocașului a fost analizată din perspectiva tatălui său, Petre Marin (47 ani). Fostul fundaș de la Rapid și FCSB a fost destul de critic la adresa fiului său. Pentru partida cu Germania i-a acordat nota 6, dar a făcut și o radiografie a poziției de mijlocaș defensiv pe care Răzvan o are la națională și la echipa de club.

993419 razvan marin1

”Eu tot timpul voi fi subiectiv, dar și realist. Răzvan a încercat să își facă treaba cât a putut de bine, dar atât s-a putut în meciul cu Germania. I-aș da nota 6 pentru meciul cu Germania. Cu Macedonia a fost mai bine, a fost mai bine pentru toată echipa.

Răzvan se simte bine pe poziția asta, în fața apărării, acolo joacă și la Cagliari, în afara momentelor când joacă în trei și trece inter. Depinde mult de poziția din teren, ca inter ajungi mai repede la poartă. Dar așa, nu poți să-ți asumi riscul să cauți poarta adversă”, a declarat Petre Marin, conform Digi Sport.

petre marin razvan marin

În minutul 19 al duelului cu Germania, Răzvan Marin era să comită o eroare gravă atunci când dintr-o pasă de-a lui se putea naște un gol al lui Gnabry, însă portarul Niță a intervenit salvator. Acesta a fost momentul în care ”i-a stat inima în loc” fostului internațional român.

”N-am simțit foarte multe când a dat pasa aia înapoi cu Germania, n-am avut timp să reacționez, dar mi-a stat puțin inima, am tresărit de pe fotoliu. Le trăiesc mult mai intens când joacă la echipa națională.

razvan marin

Pentru orice fotbalist e cea mai mare mândrie când joci la echipa națională. Ca părinte, nu poți fi decât mândru pentru realizările pe care le are copilul tău”, a mai spus Petre Marin.

Duelul cu Armenia de miercuri va fi unul cu totul special pentru Răzvan Marin. În octombrie 2016, acesta a debutat în tricoul primei reprezentative. La acel 5-0 de la Erevan, din prelimiariile CM 2018, mijlocașul a dat un gol și o pasă de gol.

CITEȘTE ȘI –>> Un component al Generației de Aur trage semnalul de alarmă după meciul cu Germania: “Diferenţa e enormă!”