Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, pregătiţi să fie antrenori cu acte în regulă! Cum obţin licenţa UEFA PRO

Mirel Rădoi şi Adrian Mutu s-au aflat în faţa unui examen foarte important, în urma căruia pot deveni antrenori de fotbal cu toate actele. 

Examenul pentru obţinerea licenţei UEFA PRO a avut loc în perioada 21-22 decembrie, iar printre cei înscrişi s-au numărat cei doi selecţioneri ale primelor două reprezentative de fotbal, informează FRF.

Din cauza pandemiei de coronavirus, examenele din acest an s-au desfăşurat în mediul online şi au constat în prezentarea fiecărui cursant a lucrării de licenţă şi o vizită de studiu la un club de Liga 1.

În condiţii normale, fiecare cursant trebuia să efectueze vizita de studiu la un club de top din Europa, care are participări frecvente în competiţiile de pe continent.

mutu radoi

Fiecare aspirant la titlul de antrenor cu licenţă Pro a avut la dispoziţie 30 de minute pentru a prezenta şi a răspunde la întrebările lectorilor.

Nota fiecărui cursant va fi compusă din următoarele evaluări:

  1. Rapoarte tutorial
  2. Vizită studiu
  3. Test cunoştinţe tip grilă
  4. Lucrare licenţă

Notele finale vor fi transmise până pe data de 27 decembrie ficărui cursant în parte.

Antrenorii care au susţinut examenul de licenţă UEFA Pro în acest an sunt: Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărăşanu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

Printre lectorii invitaţi la cursurile de licenţă UEFA Pro au fost nume ca Cosmin Contra, fost slecţioner al României, şi Cesare Prandelli, antrenor AC Fiorentina.

contra cu ochelari resize

Citeşte şi Motivul incredibil pentru care Dani Coman nu a mai ajuns la FC Argeş! Unde s-au blocat negocierile