Mirel Rădoi are parte și de susținători! ”Încearcă să joace fotbal ofensiv, se apropie de fotbalul total”

Sursa Foto: Profimedia Images Credit: Alex Nicodim/SIPA//SERRESRAPHAEL__ALX2707/2009042348/Credit:Alex Nicodim/SIPA/2009042350

Naționala României a pierdut pentru prima dată în istorie cu Armenia și a obținut doar trei puncte din primele trei dueluri ale preliminariilor.

Acest lucru a declanșat un val de critici pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi, dar selecționerul are de partea sa și susținători. Fostul internațional Ovidiu Stângă (48 ani) a analizat situația de la echipa națională și parcursul lui Mirel Rădoi la cârma primei reprezentative, dar și problemele pe care le are fotbalul românesc cu centrele de copii și juniori.

radoi 2020

„Era de așteptat să avem fluctuații. Atâta timp cât nu s-a investit foarte multe la sectorul de copii și juniori, e greu să alcătuiești un primi ”11”, să ai o idee fixă. Acolo noi jucăm după ureche și se vede. Degeaba face Gică, degeaba face FCSB și a început și Craiova să investească, atâta timp cât cei mai buni nu se antrenează cu cei mai buni și cei mai slabi cu cei mai slabi.

La 95% de la echipele de copiii și juniori, selecțiile nu sunt la același nivel valoric și asta duce la scăderea nivelului fotbalistic al individului. Ușor, ușor, ei merg spre seniori, dar merg cu carențe mari de tot. De aia nici nu se mai integrează în occident, pentru că vin cu foarte multe lipsuri de când erau juniori”, a declarat fostul internațional, conform GSP.

ovidiu stanga

Mirel Rădoi are 11 meciuri pe banca tehnică a naționalei, perioadă în care bilanțul său arată astfel: patru victorii, două egaluri și cinci înfrângeri. Totuși, Ovidiu Stângă îi ia apărarea selecționerului și laudă jocul ofensiv pe care acesta încearcă să-l imprime la reprezentativa României.

”Mirel încearcă să joace fotbal ofensiv, încearcă să se apropie de fotbalul total și frumos. Dar este greu, ai mulți jucători și puține soluții. Mă refer la faptul că jucătorii se adaptează foarte greu la un antrenor care le cere să joace ofensiv, tinând cont de sarcinile fotbaliștilor pe această tactică. Ei au fost obișnuiți să joace mai defensiv, mai lungă și pe a doua, vorba lui Gică. Este greu să reușești într-o perioadă scurtă. Îmi place jocul, dar este greu să obții rezultate.

Ovidiu stanga11

Rădoi a reușit cu echipa U21 pentru că acolo erau jucători fără o maturitate foarte mare și atunci s-a echilibrat balanța. La seniori, e diferit. Procesul ăsta durează foarte mult. Nu poți să îl începi azi și să îl reușești în doi ani. Trebuie să le imprimi acest proces de la copii și juniori, să aibă plăcerea să ceară mingea, să nu le fie frică de joc și atunci o să vină și rezultatele” a mai spus Ovidiu Stîngă, conform sursei citate.

Ovidiu Stângă a strâns 24 meciuri pentru naționala României în perioada 1993-1998.

CITEȘTE ȘI –>> Mitică Dragomir sare și el la gâtul lui Rădoi după ultimul rezultat: “Lipsa de experiență ne-a adus aici!”