RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ionuț Stroe, mesaj clar după derapajul lui Colțescu: „Îmi cer scuze în numele sportului românesc!”

Meciul PSG-Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt după doar 15 minute, după ce unul dintre membri din staff-ul turcilor l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism!

Unul dintre evenimentele care trebuiau să reprezinte o mândrie pentru delegația de arbitrii, dar și pentru România, s-a transformat într-un coșmar pentru Sebastian Colțescu și colegii săi. Acuzat că a folosit un limbaj cu tentă rasială, arbitrul de 43 de ani a iscat un scandal la un nivel foarte mare, astfel că informația a făcut înconjurul lumii în doar câteva ore.

Ministrul Tineretului și Sportului din România, Ionuț Stroe, a reacționat imediat după nefericitul eveniment petrecut în partida de aseară din UEFA Champions League. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Stroe a mărturisit că nu este de acord cu asemenea derapaj și anunță că se vor lua măsuri disciplinare pentru Colțescu și pe plan intern, nu doar internațional.

„Condamnăm cu fermitate orice fel de explicație care poate fi interpretată rasistă sau discriminatorie. Sportul e despre altceva, îmbrățișează valori legate de fair-play. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit și vă pot asigura că această exprimare nu ne reprezintă pe noi.

Dacă ancheta UEFA va stabili că a fost vorba de rasism, se vor lua măsurile necesare la nivel de for continental, dar și pe plan intern. Există Comisii de Etică și Disciplină, care vor sancționa astfel de derapaje.

Nu se va ajunge la un scandal diplomatic, toți condamnăm ferm un comportament de genul acesta. E o exprimare a unui arbitru, o exprimare nefericită care nu afectează zona diplomatică!”, a declarat ministrul Stroe la Realitatea Plus.

Citește și UEFA a trimis acasă brigada de arbitrii români! Cine va conduce meciul PSG-Bașakșehir, reprogramat astăzi

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare