Mesajul de la miezul nopții! Când vor putea ieși românii din case. Ce spune Raed Arafat

O relaxare a restricțiilor nu va veni prea curând în România! Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a explicat că abia după Paște vom avea o situație clară a punctului în care ne aflăm.

Deciziile în ceea ce privește relaxarea restricțiilor implementate până în acest moment vor fi luate în funcție de evoluția lucrurilor, mai spune Arafat.

„La acest moment încă avem cazuri care apar și suntem în creștere. Nu suntem în situația Italiei, Franței, a Statelor Unite. Nu știu dacă vom ajunge în situația lor, e posibil să da, e posibil să nu. Poate vom avea un platou, apoi începem să scădem. Vom putea spune mai multe după perioada Paștelui sau la finalul lui aprilie. La acest moment, dacă ne relaxăm prea devreme, riscăm să explodeze situația și să nu o putem controla. Dacă așteptăm, vom putea lua decizii pe baza rezultatelor.

Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Nu putem rămâne izolați pe viață. Până apare un vaccin, am putea să învățăm să trăim cu el, dar să respecăm niște reguli în societate. După perioada sărbătorilor vom face o evaluare, și nu o fac doar eu, va fi pe mai multe aspecte. Vom vedea dacă ne permitem să relaxăm lucrurile”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și ♦ Gică Hagi a anticipat dezastrul! Ce spunea „Regele” în urmă cu un an despre spitalul din Constanța

Spynews.ro