Mesaj ferm către FCSB! „Doar Steaua va juca pe noul stadion din Ghencea”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 31 martie 2020, ora 18:27,
stadion steaua
stadion steaua

Lucrările la noul stadion Steaua sunt finalizate în proporție de 80%, fiind montate primele scaune în tribune. Asociația Steliștilor 1947 anunță că beneficiarul stadionului din Ghencea este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, iar FCSB nu va putea juca pe această arenă.

Noua arenă din zona Ghencea va avea o capacitate de 31.254 de locuri, iar costurile lucrărilor se ridică la 65 de milioane de euro.

Stadionul este construit din bani de la bugetul de stat, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Publicată de Compania Națională de Investiții pe Vineri, 27 martie 2020

Stadionul Steaua

Publicată de Compania Națională de Investiții pe Vineri, 27 martie 2020

Spre sfârșitul anului, când el va fi gata în proporție de 100%, Steaua își va disputa meciurile în noul Templu din Ghencea. Iar acest lucru se va întâmpla conform unei logici simple și de bun simț. Actualul stadion se construiește în exact același perimetru unde s-a aflat, până la demolarea din 2018, Templul, stadionul pe care STEAUA a realizat cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc.

Stadionul, construit din bani publici, pe terenul Ministerului Apărării, va intra, legal, în proprietatea acestuia, potrivit documentelor oficiale: „Beneficiarul stadionului Steaua – Ghencea este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Stadionul se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința CSA Steaua București.„

Încă din 2004, Steaua se află în litigiu cu fostul finanțator al clubului care a vrut, și a reușit pentru o perioadă, să-i fure identitatea, palmaresul și istoria, și care s-a cățărat pe numele Steaua pentru a-i minți pe suporteri și a-și atrage foloase materiale din asta. Între timp, o parte dintre aceste procese au fost soluționate favorabil pentru Steaua, echipa clonă nemaiavînd nicio legătură cu câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986. O înțelegere cu cineva cu care te afli în proces și care este principalul vinovat pentru care acum joci în Liga 4, și nu în cupele europene, este, pur și simplu, de neconceput.

Echipa de fotbal a Stelei va ajunge, în câțiva ani, din nou în prima ligă din România, și este greu de crezut că, în afara echipei de rugby a clubului și a echipelor naționale de fotbal ale României, va împărți stadionul cu adversarele din campionat.

Iar, în drumul până în Liga I, suporterii, care au venit alături de echipă încă de la reînființarea secției de fotbal, în 2017, vor fi prezenți la meciurile Stelei în număr cel puțin la fel de mare ca cei prezenți în Liga I și pentru ei, NIMIC nu va fi prea mult pentru a își apăra emblema și istoria„, este mesajul Asociației Steliștilor 1947.

CITEȘTE ȘI -> Peluza Sud, prima reacție după ce Gheorghe Mustață și Dorinel Munteanu au declarat că FCSB ar trebui să joace în Ghencea

csa steauastadionsteauasuporterifcsbasociatia stelistilor 1947